Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbībā ar Valsts administrācijas skolu (VAS) otrdien organizē Starptautiskajai pretkorupcijas dienai veltītu tiešsaistes konferenci par organizāciju iekšējās pretkorupcijas kontroles lomu korupcijas risku novēršanā valsts un pašvaldību izsludinātajos konkursos.

Kā norāda KNAB, pandēmijai ietekmējot ekonomisko izaugsmi un samazinot tās aktivitāti, uzņēmumu darbībai īpaši būtiski ir valsts un pašvaldību iepirkumi, kas nodrošina pasūtījumus. Gan pašreizējos Covid-19 krīzes, gan ikdienas apstākļos aktuāls esot jautājums, kā panākt, lai valsts un pašvaldību finanšu resursi, kas būtībā ir visas sabiedrības finanšu resursi, tiktu izlietoti maksimāli saimnieciski, godprātīgi un visas sabiedrības interesēs.

Abas iesaistītās puses - gan pasūtītāju, gan piegādātāju jeb pretendentu - no iekļūšanas koruptīvos darījumus, par ko draud kriminālatbildība, var pasargāt efektīva, uz reāliem riskiem balstīta iekšējās pretkorupcijas kontroles sistēma.

Konferencē diskusijās piedalīsies KNAB priekšnieks Jēkabs Straume, Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja Dace Gaile, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (JKP) un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes locekle Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!