Foto: LETA

Ņemot vērā nesenos publiskos skandālus ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iesaisti, koalīcijas partneri pārspriedīs jautājumus par iestādes reputācijas atgūšanu, kā arī tās vadītājas Ievas Jaunzemes atbilstību amatam, pirmdien, 20. martā, preses konferencē pavēstīja koalīcijas pārstāvji.

"Apvienotā sarasta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars informēja mediju pārstāvjus, ka tuvākajā laikā plānots rīkot diskusijas par VID turpmāko darbu.

Pēc viņa teiktā, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) un VID gatavo piedāvājumu iestādes reorganizācijai. Tostarp ir arī jautājums, vai kādas VID funkcijas nebūtu nododamas citām iestādēm.

"Mērķis atgūt VID reputāciju un gūt pārliecību, ka iestāde var atgriezties saprātīgas reputācijas līmenī. Jārunā arī par VID vadītājas atbilstību vai neatbilstību amatam," sacīja politiķis.

Komentējot nesenos skandālus, kuros iesaistīti VID darbinieki, Tavars norādīja, ka ne vienmēr iespējams izvērtēt, vai izskanējusī informācija ir precīza un korekta, tomēr viens esot skaidrs – "VID reputācija ir likta zem ļoti nopietna āmura".

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicināja uzticēties tiesībsargājošajām iestādēm, kuras vērtē pārkāpumus VID , piebilstot, ka izmeklēšanai būtu jānorit raiti. "Mūsu mērķim jābūt – izravēt iespējamās smagās koruptīvās darbības valsts pārvaldē," uzsvēra Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!