Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 6.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Biržas ielu Ludzā, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā deg kokmateriāli un sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji evakuēja sešus cilvēkus.

Pulksten 6.55 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās dzēšanas darbi.

Pulksten 18.40 saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājas pirmajā stāvā dega dzīvoklis 16 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās pieci cilvēki. Pulksten 19.41 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 16.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vijciema ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā dega elektromotors divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja četrus cilvēkus, bet vēl pieci cilvēki evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Pulksten 17.49 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības rozete, sadzīves mantas, zaru kaudze, elektrotehnika, reklāmas plakāts, riepas un vieglā automašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!