Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Pamanot, ka sestdien nestrādā Rīgas Kongresu namā izveidotais Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrs, sociālo tīklu lietotāji pauduši satraukumu par šo faktu. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) gan tviterī ierakstījis, ka bēgļi dokumentus centrā var sakārtot 90 dienu laikā pēc ierašanās, taču pajumti var iegūt jebkurā diennakts stundā septiņas dienas nedēļā – tikai jāzvana pa tālruni "+37127380380" – šis numurs esot arī izvietots centra logos.

Cilvēki sociālajos tīklos pauduši neizpratni par to, kāpēc centrs šajos apstākļos nestrādā arī brīvdienās, un vai nav bijis iespējams vismaz vienu cilvēku norīkot tur darbā.

Uz ko oponenti atbildējuši, ka cilvēki centrā jau tā iepriekš strādājuši 16 stundas diennaktī.

Jau ziņots, ka pirmdien, 7. martā, Rīgas Kongresu namā durvis vēra pirmais bēgļu atbalsta centrs. Pirmajā atvēršanās dienā, tas pieredzēja lielu bēgļu pieplūdumu, tāpēc veidojās rindas.

Vēlāk Staķis pavēstīja, ka Rīgā plānots atvērt vēl vienu Ukrainas kara bēgļu atbalsta centru, kas atradīsies bijušajās Rīgas Tehniskās Universitātes telpās Vecrīgā. Tas gan tikšot atvērts pēc nepieciešamības.

Savukārt Rīgas vicemēre Linda Ozola (JKP) piektdien preses konferencē informēja, ka patlaban jau ir izsmeltas Rīgas pašvaldībai pieejamās Ukrainas kara bēgļu izmitināšanas iespējas, ko paredz domes līgumi, kas ir noslēgti vietējo katastrofu gadījumiem. Tādēļ Rīgai ir akūti nepieciešams citu pašvaldību atbalsts, lai arī tās palīdzētu uzņemt bēgļus.

Tāpat ziņots, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, kura laikā tiek terorizēti bombardēti civiliedzīvotāji, ilgst jau vairāk nekā divas nedēļas. Latvija un citas valstis steigušās palīgā kara postītajai valstij.

Par notikumiem Ukrainā iespējams lasīt "Delfi" teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!