Foto: LETA
Biedrības "Apvienības pret nacismu" kopsapulcē no amatiem atkāpusies līdzšinējā organizācijas valde - Jūrmalas pilsētas domes iedzīvotāju padomes priekšsēdētājs Arnis Olte, jurists Edgars Ābols un antifašists Jānis Kuzins.

Kopsapulcē par organizācijas vadītāju ievēlēts  ilggadējais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs, bet biedrības valdē tika ievēlēti  Maksims Pankratovs un Annija Šteinberga, portālu „Delfi" informēja Kuzins.

Organizācija joprojām ir „Pasaule bez nacisma" un Eiropas futbola federācijas struktūras FARE dalīborganizācija, kā arī ir gatava darboties ar jaunu sparu un jaunām metodēm.

Kuzins norāda, ka organizācija gatava darboties ne tā, kā to dara Josifa Korena vadītā Latvijas antifašistiskā komiteja, kas „sevi ir izsmēlusi un dzīvo pagātnē".

Viņš akcentē, ka „Eiropā ir jauni nacistiski izaicinājumi Ukrainā, Ungārijā, Igaunijā un citur, tie ir jāsavalda ne ar sentēvu metodēm un padomju dziesmām, bet ar mūsdienu tehnoloģijām un pieeju".

Kuzins paziņojumā pauž pateicību kolēģiem - Korenam un komandai, kā arī Edgaram Ābolam. „Bet es uzticu turpmāko rīcību „Pasaules bez nacisma" valdes loceklim Ruslanam Pankratovam," pauž Kuzins.

Aktīvists Kuzins pēdējos gados plašāku atpazīstamību iemantojis ar to, ka marta vidū -  leģionāru piemiņas dienā, viņš ziņo par to, ka ticis iekaustīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!