Foto: F64

Partija "Latvijas attīstībai" lēmusi decembrī sasaukt kongresu, kurā plānots pārvēlēt gan politiskā spēka valdi, gan tās līdzpriekšsēdētājus, portālu "Delfi" informēja partijas komunikācijas vadītājs Edgars Barbaks.

Šī politiskā spēka, kas līdz ar divām partijām veido apvienību "Attīstībai/Par!", biedri svētdien, 16. oktobrī, tikās, lai pārrunātu vēlēšanu rezultātus un nākotnes redzējumu.

"Latvijas attīstībai" biedri pauduši pārliecību, ka partijas darbība šī Saeimas sasaukuma laikā jāturpina, koncentrējoties uz darbiem pašvaldībās un Eiropas Parlamentā.

Sanāksmē, kurā piedalījās vairāk nekā 100 "Latvijas attīstībai" biedru, arī tika lemts par darba grupas izveidi Mārupes domes deputāta Aivara Osīša vadībā, lai līdz kongresam sniegtu priekšlikumus par partijas stratēģiju nākamajiem gadiem, kas būs jāīsteno nākamajai valdei.

Savukārt reģionālo nodaļu pārstāvji uzsvēruši, ka, lai arī šajās vēlēšanās tika gaidīti labāki rezultāti, biedrus "tas tikai vēl vairāk saliedējis", lai jau pēc pusotra gada strādātu pie programmas un kampaņas nākamajām vēlēšanām.

Par nākotnes sadarbību un tās formu apvienībā "Attīstībai/Par!" būs jālemj visu triju apvienību viedojušo partiju jaunajām valdēm. Līdz ar "Latvijas attīstībai" apvienībā ir arī "Kustība "Par!"" un partija "Izaugsmei".

Lai iekļūtu 14. Saeimas sasaukumā, apvienībai "Attīstībai/Par!" līdz piecu procentu barjeras pārvarēšanai pietrūka 250 balsu. Neskatoties uz to, "Latvijas attīstībai" aizvien ir pieci pašvaldību priekšsēdētāji - Leons Līdums Aizkraukles novadā, Vita Paulāne Ropažu novadā, Madars Lasmanis Jelgavas novadā, Andris Vaivods Līvānu novadā un Māris Justs Varakļānu novadā, kā arī tai ir kopumā 24 deputātu vietas pašvaldībās.

"Latvijas attīstībai" rindās ir arī Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs, kurš prognozē, ka turpmākajos četros gados pieprasījums pēc partijas "idejām un darbiem" tikai pieaugs. Tieši Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kas plānotas 2024. gadā, varētu būt nākamā reize, kad vēlētāji atkal izdarīs savu izvēli.

Kā ziņots, iepriekš, 4. oktobrī, uzņemoties atbildību par zaudējumu vēlēšanās, atkāpās viena no trim apvienību veidojošo partiju "Kustības "Par!"" valde. Līdzīgi, atkāpusies arī partijas "Konservatīvo" valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!