Foto: DELFI

"Ledus ir sakustējies, un notiek situācijas risināšana," tā saistībā ar samilzušo konfliktu starp Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) vadību un Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) mediķiem pirmdien, 9. janvārī, medijiem sacīja RAKUS padomes loceklis Valts Ābols.

Slimnīcas organizētajā mediju brīfingā viņš sacīja, ka pagājušajā nedēļā notika tikšanās ar LOC, kur tika izvirzīti trīs galvenie problēmu bloki – LOC strukturāla nedalāmība, risinājumi augsti kvalificētu speciālistu atalgojuma veidošanas principos, kā arī konstruktīvas komunikācijas trūkums starp vadību un LOC mediķiem. Ābols uzsvēra, ka "bez šādas sadarbības abu pārējo jautājumu virzība nav iespējama", tāpēc komunikācijas uzlabošana ir pirmais punkts darāmo darbu sarakstā.

"Problēmas bija satītas lielā mezglā, tāpēc mēģinām atšķetināt atsevišķos diedziņus – tikai tā mēs varam risināt problēmas pēc būtības," portālam "Delfi" pauda Ābols.

Ābols uzsvēra, ka RAKUS nav tikai augsta līmeņa onkoloģijas speciālisti, bet arī citi un jautājums par atalgojumu ir jāskata kopumā, kas prasītu kompleksu risinājumu ilgtermiņā. Viņa ieskatā par šo problēmu arī ir jārunā, ir jāsaprot, kādi ir risinājuma soļi – "cik daudz pašas slimnīcas ietekmes lokā un cik daudz nepieciešama nosacīta palīdzība no ārpuses".

Viens no svarīgākajiem punktiem ir arī Onkoloģijas centra nākotne, strukturālā nedalāmība, organizatoriskais modelis un tas, kādā veidā tiks organizēts darbs nākotnē, sacīja Ābols. "Veids, kādā mēs izvēlēsimies darbību nākotnē, palīdzēs vai traucēs virzīties arī akreditētā Vēža centra virzienā," sacīja Ābols, piebilstot, ka arī šī būs sarežģīta diskusija darba grupā, kā nonākt pie labākā rezultāta pacientiem.

Tāpat Ābols sacīja, ka šonedēļ tiks veidots rāmis jeb formāts, kādā turpmāk notiks sadarbība un diskusijas – paši Onkocentra mediķi ir aicināti izvirzīt cilvēkus darba grupām. "Ir svarīgi, ka šajās darba grupās piedalās tie cilvēki, kas reprezentē tās idejas, kas ir Latvijas Onkocentra mediķiem," viņš uzsvēra.

Slimnīcai jauns vadītājs

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!