Foto: LETA

Aivars Lembergs iesūdzējis tiesā vides ministru Edmundu Sprūdžu (RP) par to, ka viņš nav atbildējis uz politiķa jautājumiem par viņa atstādināšanu no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumiem.

Kā paziņojumā presei norāda Lembergs, viņš iesniedzis pieteikumu Administratīvās tiesas Liepājas tiesu namā, lūdzot tiesu uzlikt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) par pienākumu nekavējoties atbildēt uz iesniegumiem, kuros viņš lūdzis Sprūdžu atbildēt uz konkrētiem jautājumiem par atstādināšanu.

Politiķis uzskata, ka Sprūdžam atbildes uzdotajiem jautājumiem bija jāsniedz saskaņā ar Iesniegumu likumu un Informācijas atklātības likumu, jo atsevišķi jautājumi ietvēra arī informācijas pieprasījumu.

Atbilde uz iesniegumu joprojām nav saņemta, bet atbildes sniegšanas termiņš uz iesniegumu ir beidzies 16.novembrī.

Lembergs sūrojas, ka saņemt atbildi uz savu iesniegumu viņam nav izdevies arī pēc tam, kad par ministra Sprūdža rīcību sūdzība iesniegta arī Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), lūdzot viņam uzdot ministram Sprūdžam ievērot likumu prasības.

"Tā kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Sprūdžs ignorē LR tiesību normas, kas reglamentē iesniegumu saņemšanu valsts pārvaldes institūcijās, esmu vērsies ar pieteikumu Administratīvajā tiesā," norāda Lembergs.

Jau vēstīts, ka Lembergs Administratīvās tiesas Liepājas tiesu namā iepriekš iesniedza pieteikumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojuma atcelšanu, ar kuru Lembergs atstādināts no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas atcelšanu.

Kā paziņojumā presei norādīja Lembergs, viņš lūdzis atcelt Sprūdža rīkojumu, jo tas ir prettiesisks un ierobežo Lemberga Satversmes 101.pantā noteiktās pamattiesības, kā arī tas ir "izdots, klaji ignorējot tos tiesiskos kritērijus, kas tiesiskā un demokrātiskā sabiedrībā ir saistoši valsts pārvaldes institūcijām".

Politiķa ieskatā, rīkojums atzīstams par prettiesisku un ir pilnībā atceļams arī tāpēc, ka tā pieņemšanas gaitā ir pieļautas ļoti būtiskas procesuālās un saturiskās kļūdas. Turklāt ministra Sprūdža rīkojumā nav norādīts neviens, ministra ieskatā, iespējamais Lemberga pārkāpums.

Sprūdžs vispirms paziņoja, ka no pienākumu pildīšanas atstādinās Ventspils mēru Lembergu, kuram jau kopš 2007.gada ar Ģenerālprokuratūras un vēlāk ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus, jo viņš esot pieļāvis dažādus pārkāpumus. Pēc tam ministrs arī parakstīja rīkojumu par Lemberga atstādināšanu.

Iepriekš Sprūdžs pieprasīja Lembergam sniegt paskaidrojumus, jo no Ģenerālprokuratūras bija saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Savukārt Lembergs savā atbildes vēstulē atbildes uz šiem jautājumiem nesniedza, tā vietā lūdzot ministru juridiski paskaidrot vairākus jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!