Foto: F64

Pie frakcijām nepiederošā, bet savulaik no "KPV LV" saraksta 13. Saeimā ievēlētā deputāte Linda Liepiņa piektdien, 16. oktobrī, paziņojusi, ka noliek Saeimas deputātes mandātu.

"Latvijas Republikas 13.Saeimas deputātes mandāts ir nolikts. Ja kādam liekas, ka spēle ir beigusies, rūgti maldāties. Tā sākas tikai tagad," ierakstā savā feisbuka profilā raksta Liepiņa.

Deputāte minējusi 13 iemeslus, kādēļ pieņēmusi tādu lēmumu, tajā skaitā Satversmes pārkāpumus un demokrātijas ierobežošanu Latvijā.

Savā paziņojumā feisbukā, kur Liepiņa raksta par attiecīga iesnieguma par mandāta nolikšanu iesniegšanu Saeimā, viņa uzsver, ka aiziet no parlamenta, bet ne no politikas.

Starp 13 minētajiem iemesliem, kādēļ nolēmusi izstāties no 13. Saeimas sastāva, Liepiņa min to, ka vara Latvijā nepieder tautai, parlaments pieņem likumus, kurus pats neievēro un atceļ.

Tāpat viņu neapmierina tas, ka izpildvara norāda to, kas jādara lēmējvarai.

Liepiņa uzskata, ka Latvijas tauta ir zaudējusi ticību politiķiem, bet prezidents kalpo pie varas esošajiem nevis Latvijas tautai, un Saeimas deputāti nebalso pēc sirdsapziņas.

Politiķi nodarbina arī tas, ka Satversmes tiesa neuzrauga Satversmes ievērošanu un ka tiek liegts pie varas nonākt pilsoņiem, kas nodarbojas ar uzņēmējdarbību.

Viņu neapmierina, ka lobisti darbojas bez Lobija likuma un vadošos amatus Latvijā ieņem personas ar dubultpilsonību.

Kā pēdējais no iemesliem mandāta nolikšanai minēts, ka "Latvijas Republika ir pelnījusi zelt un plaukt!".

Liepiņa, kur politikā ienāca no uzņēmējdarbības vides, pēdējā laikā ļoti asi Saeimā kritizējusi valdošo koalīciju par nevēlēšanos saprast uzņēmēju situāciju Covid-19 pandēmijas laikā un par nespēju sniegt tiem pienācīhgu atbalstu.

Tāpat Liepiņa kopā ar vairākiem citiem neatkarīgajiem deputātiem ir uzstājīgi iebildusi pret Saeimas attālinātu darbu pandēmijas laikā, apšaubot tāda veida strādāšanas atbilstību Satversmei.

"Delfi" jau rakstīja, ka dienu iepriekš, 15. oktobrī Liepiņa feisbukā paziņoja, ka nolēmusi vairs nepiedalīties attālinātajās Saeimas sēdēs.

"KPV LV" Saeimas frakciju iekšējas nesaskaņas sāka plosīt visai drīz pēc 13. Saeimas sanākšanas 2018. gada novembrī. Iekšēju domstarpību dēļ partijas valdes nolēma izslēgt "KPV LV" premjera kandidātu Aldi Gobzemu, kuru pēc tam izslēdza arī no frakcijas. 2019. gada februārī Liepiņa paziņoja, ka pamet partijas valdi un līdzpriekšsēdētājas amatu, bet maijā pēc prezidenta vēlēšanām viņa aizgāja arī no partijas un tās frakcijas Saeimā.

Liepiņa no 2018. gada novembra līdz 2019. gadam vadīja Saeimas Pieprasījumu komisiju, un pēc aiziešanas no partijas un frakcijas viņu no šī amata izdevās atbrīvot vien pēc vairākiem mēģinājumiem.

Liepiņa Saeimā tika ievēlēta no Vidzemes vēlēšanu apgabala, kur startēja ar 1. numuru un arī saglabāja 1. vietu apgabalā, saņemot kopumā 44 662 balsis. Liepiņa vēlēšanās bija saņēmusi 11 128 plusus un 807 svītrojumus.

Liepiņai no Saeimas aizejot, nākamais Vidzemes vēlēšanu apgabala sarakstā ir Māris Možvillo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!