Foto: Publicitātes foto

Lai nenāktos slēgt atsevišķas sporta skolas trūkstošā finansējuma izglītības programmu īstenošanai un treneru atalgojuma dēļ, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina Saeimas deputātus piešķirt papildu finansējumu, portālu "Delfi" informēja LIZDA preses pārstāvis Guntis Meisters.

Profesionālās ievirzes sporta programmu finansēšanai paredzētais finansējuma proporcionālais apjoms ir samazinājies, treneru algām piešķirtais finansējums ir nepietiekams – šādu vēstījumu LIZDA oficiālā vēstulē paudusi Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputātiem.

"Sporta skolas zaudē 0:3 (nulle miljoni eiro pret trim miljoniem eiro) hokeja čempionātam. Nepiešķirt papildus naudu jauniešu sportam ir ļoti tuvredzīgi. Daudzi sporta skolotāji, treneri strādā ļoti pašaizliedzīgi, piekrīt veikt papildus pienākumus, par ko diemžēl nesaņem samaksu, jo ir noteiktā sporta veida, sava darba entuziasti," teica LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Kā norāda LIZDA, šobrīd, lai treneru alga atbilstu likumā noteiktai pedagogu zemākajai mēneša darba algas likmei, nepieciešams papildu finansiāls atbalsts no pašvaldībām.

Pašvaldības šobrīd finansē sporta skolu saimniecisko darbību – sporta bāzes un objektu ikdienas uzturēšanu un atjaunošanu, nepieciešamos remontdarbus un sezonālos darbus, komunālos pakalpojumus. Tāpat vietējās pašvaldības mēdz finansiāli atbalstīt talantīgākos jaunos sportistus, kuri pretendē vai jau ir iekļauti Latvijas izlasē, preses paziņojumā norādīja arodbiedrība

"Pastāv risks, sporta skolās var palielināties treneru vakances un nāksies pieņemt sāpīgu lēmumu par sporta skolas slēgšanu, ja pašvaldībai nebūs finansiālu iespēju atbalstīt sporta attīstību vēl lielākā apjomā kā līdz šim," pauda LIZDA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!