Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valdei nekas netraucē jau tuvākajās sēdēs lemt par ārkārtas kongresa rīkošanu jūnija sākumā, norādīja "Vienotības" valdes loceklis Aleksejs Loskutovs.

Kā ziņots, "Vienotība" reģionālās nodaļas aicina partijas vadību sasaukt ārkārtas kongresu 4. jūnijā, nevis 29. oktobrī, kā nolemts patlaban. "Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks sacīja, ka aicinājumu atbalsta visas 15 reģionālās nodaļas, kas šodien bija pārstāvētas sapulcē Liepājā.

Loskutovs skaidroja, ka partijas reģionālo nodaļu lēmums ir skaidri definēts, turklāt tas ir "absolūti loģisks", jo pienācīgi jāsagatavojas gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Viņš norādīja, ka iepriekš izvēlētais kongresa datums nebija pietiekami pārdomāts, jo vēla kongresa norise traucētu gatavošanās procesam. Līdz ar to partijas valdei būtu jāieklausās reģionālo nodaļu aicinājumā, pārliecināts Loskutovs, uzsverot, ka viņš šo iniciatīvu pilnībā atbalsta.

"Reģionālās nodaļas ir ieinteresētas maksimāli labā startā pašvaldību vēlēšanās, bet līdz šim noteiktais kongresa datums nav bijis labi pārdomāts," norādīja Loskutovs.

Liepājas nodaļas vadītājs jau iepriekš pauda uzskatu, ka ārkārtas kongress būtu jāsarīko "pirms vasaras brīvdienām", jo rudenī galvenā uzmanība jau būs jāvelta 2017. gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, tāpēc partijai tad jau būtu jāstrādā ar pilnu atdevi, nevis vēl tikai jālemj par jauno valdi un vadītāju.

Uz reģionālo nodaļu sapulci Liepājā ir uzaicināti visu partijas nodaļu vadītāji un pārstāvji, kā arī "Vienotības" valde un Saeimas deputāti. Starp sapulces dalībniekiem bija redzami vairāki "Vienotības" vadības pārstāvji, bet partijas līdere Solvita Āboltiņa jau iepriekš brīdināja, ka nevarēs ierasties, jo atrodas ārpus Latvijas.

Reģionālo nodaļu sapulcē apspriesti arī partijai aktuāli jautājumi un norises, kas notikušas kopš Māra Kučinska (ZZS) vadītās valdības izveidošanas. Tomēr, kā norādīja Loskutovs, nekādi lēmumi par to neesot tikuši pieņemti.

Iepriekš Liepāja nodaļa bija viena no tām, kas rosināja partijas valdi izskatīt jautājumu par tā dēvēta "Vienotības" frakcijas sešinieka pārstāvju Lolitas Čigānes un Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas. Valde toreiz lēmumu nepieņēma un nodeva šo jautājumu partijas Ētikas komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!