Latvijas Reģionu apvienība (LRA) aicina finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu un Ministru prezidentu Māri Kučinski atbrīvot no amata visu Valsts ieņēmumu (VID) vadību, kā arī izsludināt atklātu konkursu uz iestādes vadības amata vietām, informēja LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Lēmums pieņemts, balstoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušajā informācija par vairāku VID vadošo darbinieku iespējamiem pārkāpumiem, sabiedrības zemo vērtējumu un uzticību iestādes darbam, kā arī publiskotajiem Eiropas Parlamenta pasūtītā korupcijas pētījuma rezultātiem. "LRA prasa izlēmīgu ministres un premjera rīcību – atbrīvot no amata visu Valsts ieņēmumu dienesta vadību,'' paudis Liepiņš.

Tāpat situācijas sakārtošanai LRA iesaka VID un tā struktūrām piesaistīt neatkarīgus konsultantus, piemēram, ''Crown Agents''.

''Mūsu ieskatā, par esošo situāciju ir atbildīga visa iestādes vadība un ar darbinieku rotācijām vai dažu darbinieku atlaišanu situācija netiks atrisināta. Visai VID vadībai ir jāaiziet un vietā jānāk atklātā konkursā izraudzītiem speciālistiem ar tīru un nevainojamu reputāciju, īpaši ņemot vēra Eiropas Parlamenta pasūtītā korupcijas pētījuma secinājumus, kas uzskatāmi parāda, cik liela problēma ir korupcija Latvijā," skaidrojis Liepiņš.

Iepriekš LRA uz tikšanos aicinājusi gan VID ģenerāldirektori Ināru Pētersoni, gan VID pārraugošās Finanšu ministrijas ministri Danu Reiznieci-Ozolu. Tikšanās laikā VID ģenerāldirektore atzinusi, ka uzņemas atbildību par notiekošo iestādē.

Kā ziņots, VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki aizturējuši kādu VID darbinieci Cēsīs. Viņa tiek vainota krāpnieciskas shēmas organizēšanā.

Tāpat vēstīts, finanšu ministrei iesniegtajā iespējami negodprātīgo VID darbinieku sarakstā ir iekļauti 29 VID darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!