Foto: LETA

Abās Latvijas lielākajās slimnīcās tapis plāns, kā strādāt, ja Covid-19 vīrusa jauno mutāciju dēļ saslimušo skaits pieaugs un Covid-19 pacienti pārpludinās slimnīcas, trešdien vēsta "Latvijas Televīzijas" (LTV) raidījums "Panorāma". Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca plāno visu jauno A korpusu pārvērst par “Covid-19 slimnīcu”. Bet Rīgas Austrumu slimnīca šim pašam mērķim gatava atvēlēt pusi “Gaiļezera” klīnikas.

Stradiņa slimnīcas A korpusa 0. stāvā tagad izvietotas gan papildu gultas, gan nepieciešamās komunikācijas gadījumam, ja viss A korpuss jāpārvērš par Covid-19 slimnīcu, norāda "Panorāma".

Slimnīcas vadītājs Rinalds Muciņš gan atzīst, ka pagrabstāvā, kur šobrīd glabā liekās gultas, pacientus nav plānots izvietot pat pie vislielākās noslodzes. Bet plašo ātriju, kur pašlaik rit vakcinācija pret Covid-19, var ātri pārveidot par reanimāciju. Skābekļa pievade un citas komunikācijas iebūvētas jau ēkas celšanas laikā. Visā korpusā būtu vieta 250 Covid-19 pacientiem. Salīdzinājumam – šobrīd “Stradiņos” ārstējas 65 Covid-19 skarti cilvēki, daudziem no viņiem ir arī citas saslimšanas.

413 reizē – tāds bijis maksimāli piepildītais Covid-19 gultu skaits Rīgas Austrumu slimnīcā, ziņo LTV. Šobrīd Covid-19 nodaļas ir uz pusi tukšākas, tiesa, ne intensīvā terapija, kas ir gandrīz maksimāli noslogota visu laiku. Rīgas Austrumu slimnīcā, kur daļa nodaļu ir pārvākušās uz renovētām telpām, Covid-19 pacientiem gatavi atvēlēt veco klīnikas daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!