Foto: DELFI

Latvijas Universitāte (LU) jaunajā akadēmiskajā gadā plāno daļēji atsākt klātienes studijas, skaitliski lieliem kursiem gan turpinot studēt attālināti, pastāstīja LU rektors Indriķis Muižnieks.

Augstskolas vadītājs sacīja, ka LU plāno atgriezties pie pērnā gada rudenī iedibinātās kārtības – uz vienu studējošo jāatvēlē vismaz četri kvadrātmetri telpas, aizliegts pārklāties studentu grupām, kā arī jālieto sejas maskas. Tāpat kopā nedrīkstētu sanākt vairāk nekā 80 studenti, kas nozīmē, ka skaitliski lielāku kursu studiju process aizvien notiktu attālināti.

"Kategoriskus uzstādījumus par turpmāko darbu patlaban neesam pieņēmuši," sacīja Muižnieks, norādot, ka LU pagaidām neplāno sekot Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) piemēram un klātienē ļaut studēt pamatā tikai pret Covid-19 vakcinētiem cilvēkiem.

Viņaprāt, šādi LU varētu rīkoties, ja vakcinācijas aptvere valstī sasniegtu 70%. Tāpat izšķirīga lēmumu pieņemšanā būs vasaras epidemioloģiskā situācija, jo pie pašreizējiem Covid-19 izplatības rādītājiem paredzēt apstākļus rudenī ir sarežģīti.

Muižnieks skaidroja, ka liela daļa LU mācībspēka jau ir vakcinēta un sadarbībā ar LU Studentu padomi notiek sarunas par plašāku kolektīvu studējošo vakcināciju.

Sākoties jaunajam akadēmiskajam gadam, LU arī apkopos informāciju par vakcinācijas faktu reflektantu vidū.

Kā ziņots, lai turpinātu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju un zinātnisko darbību pandēmijas apstākļos, mazinot studējošo un personāla veselības apdraudējumu un ievērojot valstī noteiktos obligātos epidemioloģiskās drošības pasākumus, no šā gada 30. augusta RSU studiju darbā pamatā varēs piedalīties personas, kuras vakcinējušās pret Covid-19, liecina universitātes paziņojums mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!