Foto: F64

AS "Rīgas siltums" siltuma cena šā gada martā nemainīsies un tiek prognozēts, ka tā saglabāsies nemainīga arī aprīlī un maijā, informēja uzņēmumā.

Tāpat kā februārī, siltuma tarifs patlaban ir 56,47 eiro par megavatstundu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

"Rīgas siltums" norāda, ka siltumenerģijas cena martā Rīgā ir arī zemākā Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tā ir par 23% mazāka nekā Viļņā un par 17% zemāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas cena martā, prognozes aprīlī un maijā noteiktas, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" 10.martā publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", ka dabasgāzes tirdzniecības cena martā būs 277,46 eiro par 1000 nanokubikmetriem.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā "www.rs.lv" informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu "Latvijas Vēstnesī" līdz kārtējā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometriem, no kuriem 74% ir AS "Rīgas siltums" īpašumā.

Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS "Dalkia City Heat" (2%) un AS "Latvenergo" (0,005%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!