Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) aicina deputātu Daini Liepiņu cienīt likumu, kolēģus un vēlētājus, un neapmeklēt Saeimas sēdes.

Viņa žurnālistiem atgādināja, ka iepriekš Liepiņš pats aicināja atbalstīt viņa izdošanu turpmākai iztiesāšanai, ko Mūrniece cilvēcīgi augstu novērtējusi.

"Kas mainījās deputāta Liepiņa attieksmē pirms dažām dienām, man ir grūti saprast," viņa atzina.

Pārtraukumā starp abām sēdēm - pagājušajā nedēļā atcelto un kārtējo Saeimas plenārsēdi - Mūrniece ar Liepiņu nav tikusies, jo viņš neesot viņu uzrunājis.

"Es tiešām cienītu Liepiņa kunga apņēmību ievērot Saeimas prezidija, viņa kolēģu un frakciju padomes kopējo viedokli, to, ka viņa dalība šobrīd Saeimas sēdēs nav pieļaujama un ir pretrunā ar likumu," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa aicināja Liepiņu ievērot likuma normas. "Es ļoti augstu novērtētu, ja Liepiņa kungs ievērotu likumu, likuma burtu un likuma garu, ja viņš cienītu savus kolēģus, Saeimas deputātus, un ja viņš cienītu vēlētājus," teica Mūrniece.

Jau vēstīts, ka Liepiņš pauda gatavību apmeklēt Saeimas sēdi, lai arī iepriekš Saeimas Juridiskais birojs skaidroja, ka viņš nedrīkst to darīt, ņemot vērā, ka Saeima piekritusi Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.

Vēlāk gan Liepiņš ņēma vērā Valsts policijas darbinieka skaidrojumu un Saeimas Sēžu zālē apsēdās viesu sektorā.

Saeimas pavasara sesijas pirmā sēde 16.aprīlī tika pārtraukta uz nedēļu Liepiņa rīcības dēļ - lai arī Saeima 5.februārī piekrita Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai un viņš nedrīkst piedalīties Saeimas sēdēs, Liepiņš atteicās pamest sēžu zāli.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli līdz ar Saeimas piekrišanu Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai, viņš vairs nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!