Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ir neprognozējams, populistisks partneris, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savas nozares spēj labāk pārstāvēt, panākot to uz citu nozaru rēķina, tomēr patlaban nevar būt runa par valdības nomaiņu un tā ir stabilāka nekā jebkad, intervijā saka partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Vienotība" plānojot pārskatīt attiecības starp koalīcijas partijām, vairāk pastāvēt uz savām prioritātēm. "Tas ir, protams, atkarīgs no politiķiem, kas strādā koalīcijā. No vienas puses, valdības vadīšana ir sarežģīts darbs, un valdības vadītājam, iepriekš Valdim Dombrovskim, tagad Laimdotai Straujumai, ļoti bieži jāmeklē kompromisi," skaidro Āboltiņa. Šos kompromisus premjera pārstāvētā partija lielākoties veidojot uz sava rēķina, tāpēc esot jābūt pietiekami skaidram piedāvājumam, par kuru "Vienotības" politiķi varēs runāt publiskajā telpā un uzstāt arī koalīcijas sanāksmēs.

Runājot par partneriem, Āboltiņa nacionālo apvienību uzskata par neprognozējamu, populistisku partneri, kas spējot runāt tikai par savu vēlētāju un domāt tikai par to, kā audzēt savu reitingu. Savukārt uzrādīt reālus darbus VL-TB/LNNK esot "diezgan grūti". "Aptaujas rāda - ja viņi pret kaut ko karo, vienalga, vai ar saukli "Krievi nāk!" vai arī "Bēgļi nāk!", tad viņu popularitāte arī pieaug," pauž politiķe.

Savukārt ZZS "Vienotības" pārstāves vērtējumā ir ļoti aktīvi ministri, kuri savas nozares spējot labāk pārstāvēt, panākot to uz citu nozaru rēķina. "Mani uztrauca tas, kas notika ar Zāļu valsts aģentūru. Man ir nedaudz skumji, ja politiķis nāk ar paziņojumu, premjers uzskata, ka tas ir atceļams, bet tas tik un tā tiek izdarīts. Tomēr premjeram pašam jāvērtē sava komanda. Premjeram jādemonstrē stingrība pret visiem ministriem, jo katrā no nozarēm ir aktuālā tēma, kur vajadzētu stingru valdības vadītāja nostāju," sacīja Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!