Foto: LETA

Tā kā likums paredz, ka pasākums nevar notikt vienā laikā un vietā ar iepriekš pieteiktu pasākumu, Rīgas pašvaldībai nāksies noraidīt Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) plānu pie Rātsnama rīkot mītiņu vienlaikus ar "Saskaņas" pieteikto piketu, noskaidroja portāls "Delfi".

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Uģis Vidauskis portālam "Delfi" norādīja, ka oficiālu NA pieteikumu pašvaldība vēl nav saņēmusi.

Kad tas notiks, Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) lūgs tiesībsargājošo iestāžu rekomendācijas turpmākai rīcībai. Bet tad, visticamāk, Radzevičs tiksies ar pasākuma organizatoriem, lai pārrunātu pieteiktā pasākuma detaļas.

"Saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām pasākums nevar notikt vienā laikā un vietā ar iepriekš pieteiktu pasākumu, tādēļ pilsētas izpilddirektors meklēs risinājumu, lai nodrošinātu Satversmē garantēto pulcēšanās brīvību, tajā pašā laikā neapdraudot sabiedrisko kārtību un drošību," komentēja Vidauskis.

Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks portālam "Delfi" pastāstīja, ka ceturtdien, 7. februārī, pulksten 15.30 plānota tikšanās ar Radzeviču, lai apspriestu partijas iespējas rīkot pasākumu.

Vēstīts, ka NA Rīgas nodaļas valde nolēmusi sestdien, 9. februārī, rīkot mītiņu Rīgas Rātslaukumā, kur tajā pašā laikā notiks arī "Saskaņas" organizētais pikets.

Nacionālā apvienība piketā vēlējās paust viedokli, ka mēram Nilam Ušakovam (S) ir jāatkāpjas no amata.

Sagaidāms, ka "Saskaņas" piketā, kurā piedalīties solījuši arī "Maskačkas sportisti", izskanēs pretējs viedoklis.

"Saskaņas" pasākumu Rīgas dome ir saskaņojusi. Sapulce pie Rātsnama notiks no pulksten 12 līdz 15. Organizatori rēķinās ar 1000 dalībniekiem.

Vidauskis pastāstīja, ka sapulces pieteikums domē saņemts likumā noteiktajā kārtībā, bet tās mērķis ir "Dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!