Foto: Shutterstock

Latvju Pirts un SPA Asociācija (LPSA) platformā "ManaBalss" publicējusi atklāto vēstuli premjeram Krišjānim Kariņam (JV) un Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), kas ļoti īsā laikā – mazāk nekā 12 stundās pēc publicēšanas – ir guvusi autoru noteikto parakstu slieksni un ir iesniegta adresātiem, portālu "Delfi" informēja "ManaBalss".

Pati vēstule "Par neatliekamu ierobežojumu atcelšanu individuālajiem skaistumkopšanas pakalpojumiem un veselības veicināšanas priekšlikumiem "Covid-19" pandēmijas laikā" valdības vadītājam un parlamenta vadītājai ir nosūtīta pirmdien, 9. novembrī.

Līdztekus LPSA izveidoja iniciatīvu "Par ierobežojumu atcelšanu pirts un citiem skaistumkopšanas pakalpojumiem" publiska atbalsta vākšanai, nosakot 1000 parakstus kā nepieciešamo slieksni. Jānorāda, ka, atšķirībā no kolektīvajiem iesniegumiem Saeimai, likumdošana šāda veida iesniegumiem nepieciešamo parakstu slieksni pagaidām nenosaka.

Atbalsts šai iniciatīvai tika savākts praktiski nakts laikā. Pati iniciatīva "ManaBalss" platformā tika publicēta 9. novembrī tikai ap pulksten 21.30. Premjeram, Saeimas priekšsēdētājai, kā arī finanšu un tieslietu ministriem un veselības ministrei iesniegtais vēstules atbalstītāju skaits šorīt bija virs 1500.

Jau vēstīts, ka valdība lēmusi valstī no pirmdienas izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 6. decembrim. Covid-19 pandēmija turpina izplatīties, tāpēc valstī tiek ieviesti stingrāki veselības drošības pasākumi, vienlaicīgi garantējot iedzīvotāju piekļuvi pakalpojumiem pamatvajadzību nodrošināšanai.

Izprotot ārkārtējās situācijas pasākumu ietekmi uz ekonomiku un sabiedrību kopumā, vienlaikus tiek strādāts pie atbalsta mehānismu izstrādes darba devējiem, darba ņēmējiem un tām iedzīvotāju grupām, kuras visvairāk skars vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!