Foto: F64

Pašreiz no Rīgas ielām, tiltiem un pieturvietām izvesti jau 9400 kubikmetri sniega, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Departamentā skaidro, ka jau no 3.janvāra Rīgas ielās un uz tiltiem strādā visas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturētāju rīcībā esošās tehnikas vienības, lai attīrītu brauktuves no sniega un nodrošinātu drošu pārvietošanos atbilstoši ziemas apstākļiem.

Līdz ar snigšanu galvaspilsētas ielās, uz tiltiem un pārvadiem jau nosūtītas vairāk nekā 30 tehnikas vienības, lai apstrādātu ar pretslīdes materiāliem. Satiksmes departaments atgādina, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sala laikā jārēķinās ar sliktiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu.

Tāpat šodien uzstādītas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes autovadītājiem, lai naktī no 7.janvāra uz 8.janvāri varētu izvest sniegu no vairākām ielām. Apstāties un stāvēt tiks aizliegts Mēness ielā visā garumā - kreisajā pusē, Miera ielā no Brīvības līdz Tallinas ielai - kreisajā pusē, Nometņu ielā no Slokas līdz Lapu ielai - kreisajā pusē, Mārupes ielā no Ventspils līdz Nometņu ielai - labajā pusē, Eduarda Smiļģa ielā no Bāriņu līdz Slokas ielai - labajā pusē, Pētersalas ielā no Sermuliņu līdz Eksporta ielai - labajā pusē, Pulkveža Brieža ielā virzienā uz centru no trolejbusa galapunkta līdz Hanzas ielai - labajā pusē, Ludzas ielā no Katoļu līdz Lauvas ielai - kreisajā pusē, Artilērijas ielā no Aleksandra Čaka līdz Jāņa Asara ielai - labajā pusē, Valmieras ielā no Augusta Deglava līdz Lienes ielai - labajā pusē, Ģertrūdes ielā no Valmieras līdz Avotu ielai, kā arī Stabu ielā no Avotu līdz Valmieras ielai - labajā pusē.

Satiksmes departaments aicina autovadītājus un iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret gaidāmajiem satiksmes ierobežojumiem, sekot līdzi ceļa zīmēm un laicīgi padomāt par alternatīvām savu automašīnu novietošanas iespējām.

Pēc sniega tīrīšanas darbu paveikšanas ceļa zīmes tiks noņemtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!