Foto: Publicitātes foto

Satiksmes ministrija (SM) pagaidām nav saņēmusi politisku uzdevumu izstrādāt priekšlikumus iespējamām izmaiņām nodokļu jomā, lai veicinātu "zaļu auto" izmantošanu, trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē atzina SM pārstāve Annija Novikova.

Komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis vēlējās SM un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvju komentāru par iespējamām izmaiņām transporta nodokļu jomā, lai veicinātu videi draudzīgu auto izmantošanu.

Viņš norādīja, ka 2020. gada februārī, skatot jautājumu par virzieniem vidēja termiņa nodokļu politikai, valdība uzdeva SM izstrādāt priekšlikumus transportlīdzekļiem piemērojamo nodokļu un nodevu pārskatīšanai, kā arī izvērtēt priekšlikumu no 2021. gada piemērot nodokli tiem vieglajiem transportlīdzekļiem, kas tiek ievesti Latvijā, un ir vecāki par pieciem gadiem.

FM pārstāvis Ilmārs Šņucins informēja, ka patlaban darbs pie vidēja termiņa nodokļu politikas izstrādes ir apturēts. Savukārt, attiecībā uz jautājumu par iespējamām izmaiņām transporta nodokļos, Šņucins uzsvēra, ka šis jautājums ir SM un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas kompetencē, kurām ir jāizstrādā nodokļu izmaiņu piedāvājums un jāiesniedz FM izvērtēšanai. Šņucins piebilda, ka FM nav saņēmusi priekšlikumu izvērtēt izmaiņas transporta nodokļos.

Savukārt Novikova komentēja, ka, izstrādājot 2021. gada budžetu, SM iesniedza priekšlikumus, kas skāra izmaiņas transporta nodokļos, ar mērķi veicināt videi draudzīga auto iegādi, tomēr šis priekšlikums tika noraidīts. SM pārstāve atzina, ka šis jautājum patlaban nav aktuāls, jo pastāv citi risinājumi, kā mazināt emisijas, nemainot nodokļus.

Viņa sacīja, ka pagaidām SM nav saņēmusi politisku uzdevumu izstrādāt priekšlikumus transporta nodokļu jomā. "Ja sekos valdības uzdevums, mēs to izpildīsim. Bet tagad šāda uzdevuma nav," piebilda Novikova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!