Foto: Publicitātes attēli

Pārdaugavā, Raņķa dambī, plānotā Rīgas panorāmas rata būvniecībai un nodošanai ekspluatācijā būtu jānotiek līdz 2023. gada 31. jūlijam, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Rīgas domes Īpašuma departamentā norāda, ka 2019. gada 24. oktobrī tika noslēgts apbūves tiesību līgums attiecīgajam zemesgabalam Raņķa dambī. Saskaņā ar līgumu, SIA "RPR Operators" līdz 2022. gada 31. jūlijam ir pienākums normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izstrādāt un akceptēt inženierbūves-panorāmas rata, kura augstums ir ne mazāk kā 60 metru, būvprojektu.

Iepriekš, pagājušā gada janvārī, SIA "RPR Operators" valdes loceklis Dimitrijs Uspenskis portālam "Delfi" stāstīja, ka Rīgas panorāmas rata projekta attīstītāji plāno iekļauties noteiktajā termiņā, kad izklaides vietai būtu jāsāk darboties, vienlaikus atzīstot, ka parādījušies vairāki izaicinājumi: izmaksu pieaugums, cilvēku aizspriedumi, laika deficīts un Covid-19 apstākļi.

Bija iecerēts, ka visi celtniecības darbi sāksies 2022. gada pavasarī, lai būvniecību būtu iespējams pabeigt līdz šī gada septembrim. Taču jau pērn, pēc uzņēmuma valdes locekļa paustā, tika pieļauta iespēja, ka, vadoties no pieredzes ar būvatļaujas saņemšanas procesa aizkavēšanos, potenciāli būs jāprasa projekta saskaņošanas termiņa pagarinājums.

Kā ziņots, lēmumu par apbūves tiesību izsolīšanu uz 30 gadiem Rīgas dome pieņēma 2019. gada jūlijā. Lēmums paredzēja izsolei nodot 5700 kvadrātmetru zemesgabalu Uzvaras parkā, starp Raņķa dambi un Slokas ielu.

Iepriekš vēstīts, ka projekta īstenošanā tiks ieguldītas 8 miljonu eiro investīcijas, taču pagājušā gada janvārī Uspenskis atzīmēja, ka "ir ārkārtīgi sarežģīti runāt par kopējo investīciju apjomu, jo daži procesi aizņēma krietni vairāk laika nekā bija plānots".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!