Foto: LETA

Liepājas partijas priekšsēdētāju kongresā, kas notika 20.martā, atkārtoti ievēlēts Uldis Sesks, par līdzpriekšsēdētājiem - Gunārs Ansiņš un Helvijs Valcis, informēja Liepājas partijā.

Kongresā tika ievēlēta arī jaunā valde, tās sastāvā apstiprinot Oskaru Arnoldu Dombrovski, Uldi Hmieļevski, Daci Kārklu, Kristīni Niedri-Latheri, Vitu Plūksnu un Nataļju Vecvagari. Kongresā tika apstiprināta arī partijas Revīzijas komisija un kongresa Balsu skaitīšanas komisija, kā arī kongresa vēlēšanu zīmē biedri varēja izteikt viedokli, balsojot par pašvaldību vēlēšanu programmu.

Kā skaidro partijas pārstāvji, par šiem jautājumiem biedri lēma ar iepriekšēju balsojumu, bet kongresa laikā tiešraidē varēja vērot balsu skaitīšanas procesu.

Tiešsaistes kongresā Liepājas partija bija pulcinājusi 130 biedrus. Viens no kongresa galvenajiem uzdevumiem bija iepazīstināt biedrus ar kandidātiem vēlēšanu sarakstam pašvaldību vēlēšanām.

Sesks savā uzrunā pauda viedokli, ka, vēlēšanām notiekot Covid-19 pandēmijas laikā, jārēķinās ar saprotamu iedzīvotāju neapmierinātību par valdības koalīcijas partiju darbu. Viņš arī prognozēja, ka nespēja un neprasme vadīt liela mēroga sarežģītus procesus, neizlēmība lēmumos varētu ietekmēt vēlēšanu rezultātus un, iespējams, arī vēlētāju aktivitāti, raksturojot tās kā sekas vēlēšanu ideoloģijai, ka katrās vēlēšanām ir jāvēlē par ko jaunu.

"Taču mēs nebūsim tie, kuri tikai rādīs ar pirkstu uz to, ko kāds cits salaidis dēlī. Mēs protam, varam un gribam paveikt darbus, kuru risināšanai kādam citam pietrūcis izlēmības vai kompetences," uzrunājot kongresa dalībniekus, teica partijas priekšsēdētājs.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš iepazīstināja biedrus ar partijas darbību, skaidrojot partijas vēlēšanu programmas tapšanu, kuras darba grupās ar savām idejām un darbu piedalījušies vairāk nekā 60 partijas biedru un draugu.

"Politika ilgtermiņā nav solistiem, bet komandas spēlētājiem, un tā ir mūsu lielākā vērtība. Saraksts ir pietiekami spēcīgs, lai tajā būtu nevis viens mēra amata kandidāts, bet tāds varētu būt ikviens," sacīja Sesks.

Kandidāti vēlēšanu sarakstam tika prezentēti alfabēta secībā - trīs sadaļās. Sarakstā plānots iekļaut visus esošos partijas deputātus, proti, domes priekšsēdētāja vietniekus Ansiņu un Sesku, "Liepājas Reģionālās slimnīcas" valdes priekšsēdētāju Edvīnu Striku, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas direktoru Valci, bijušo futbolistu Māri Verpakovski un "Latvijas autoceļu uzturētāja" valdes priekšsēdētāju Vilni Vitkovski.

Tāpat sarakstā iekļauti tie Liepājas partijas biedri, kas vēlētājiem jau zināmi un pierādījuši sevi ar darbiem katrs savā jomā un nozarē, proti,Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) direktore Inga Auziņa, Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks Uldis Hmieļevskis, Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, Liepājas Olimpiskā centra manēžas vadītājs Artis Lagzdiņš, Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Lathere-Niedre, Liepājas teātra valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins un vēsturnieks Juris Raķis.

Sarakstu papildinās arī jaunpienācēji politikā, proti, interjera dizainers Eižens Baļķens, uzņēmējs Artis Daugins, jurists un nekustamo īpašumu darījumu vadītājs Oskars Arnolds Dombrovskis, Liepājas Jūrniecības koledžas direktora vietnieks Jānis Džeriņš, biedrības "RAVE team" dibinātājs un treneris Roberts Klēpis, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Liepājas biznesa inkubatora vadītājs Gints Reķēns, Liepājas pašvaldības padomnieks Andrejs Rjabcevs, Liepājas Futbola skolas direktors Aivis Tints un ārsts - traumatologs Jānis Vozņesenskis.

Liepājas partija apvieno 343 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!