Foto: LETA

Lai gan Latvijas Pensionāru federācija (LPF) ir pieprasījusi nozares ministres Ilzes Viņķeles ("Vienotība") demisiju, ministre ir gaidīta federācijas 20 gadu darbībai veltītā svinīgajā sēdē, kas notiks 21.novembrī, apliecināja federācijas līdere Aina Verze.

Ministrei bijušas bažas, bet Verze noraida, ka svētku laikā varētu notikt kādi ekscesi.

"Viņa joprojām ir ministre, un ar to ir jārēķinās, vienalga, kāda ir sadarbība, kas pēdējo triju gadu laikā ir samazinājusies līdz minimumam, bet mēs neesam tā noskaņoti, lai neievērotu elementāras pieklājības normas," sacīja Verze.

Labklājības ministres nākamās nedēļas darba kārtība apliecina, ka Viņķele piedalīsies LPF 20 gadu jubilejas pasākumā.

Sagaidāms, ka ministre teiks arī īsu uzrunu un pasniegs pensionāriem atzinības rakstus par aktīvu darbību organizācijā.

"Cik vien spēka, lūgšu cilvēkus saprast, ka tas ir svētku pasākums, asos jautājumus risināsim pēc tam. Skaidrs, ka jautājums ar demisijas pieprasījumu vēl nav izbeigts, un saprašanās pagaidām vēl nav, bet, lai ministre nebaidās, to es viņai jau teicu," piebilda Verze.

Svinīgajā domes sēdē piedalīsies 150 cilvēku – pensionāri no dažādām Latvijas vietām un aicinātie viesi.

Pensionāru dusmas izraisīja Viņķeles intervija žurnālam "Playboy", kurā labklājības ministre sacīja, ka pensionāriem, kas darba stāžu uzkrāja padomju laikos, esot jāapzinās, ka tā laika Latvija un šodienas Latvija esot divas dažādas valstis un viņu devumu citai valstij nevar adekvāti novērtēt pašlaik. Latvijā lielākā daļa pensionāru saņem mazas pensijas, kas ir zem oficiāli noteiktā iztikas minimuma valstī.

Viņķele pauda nožēlu, ka viņa aizvainojusi pensionārus, uzsverot, ka nekad nav apšaubījusi vecākās paaudzes ieguldījumu Latvijas valsts tautsaimniecības attīstībā un atjaunotās Latvijas pienākums esot nodrošināt šiem cilvēkiem pienācīgas vecumdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!