Foto: Saeimas administrācija

Ceturtdien, 4. novembrī, Saeima skatīs pie frakcijām nepiederošo deputātu Māra Mičerevska un Didža Šmita, kā arī opozīcijā esošo partiju "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) un "Saskaņa" pieprasījumu par veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju, liecina Saeimas sēdes dienaskārtība.

Par Pavļuta demisiju no ZZS frakcijas parakstījušies deputāti Edgars Tavars, Armands Krauze, Uldis Augulis, Viktors Valainis, Māris Kučinskis, Jānis Dūklavs, savukārt no "Saskaņas" frakcijas deputāti Ivars Zariņš, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Vitālijs Orlovs, Jānis Krišāns, Edgars Kucins, Jānis Tutins, Valērijs Agešins un Ivans Ribakovs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pie frakcijām nepiederošie deputāti Māris Mičerevskis un Didzis Šmits pagājušajā nedēļā sāka Saeimā vākt parakstus par veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu, liecina Mičerevska publicētais paziņojums mikroblogošanas vietnē "twitter".

Mičerevskis pauž pārliecību, ka nav sasniegti Pavļuta paša piesauktie vakcinēšanas mērķi, slimnīcas nav gatavas šādam saslimušo skaitam, saslimstības ziņā esam pirmajā vietā pasaulē, bet tikmēr ministrs aizvaino ārstus un nodarbojas ar sevis reklamēšanu, apzvanot cilvēkus, kuri nav vakcinējušies. Mičerevskis uzskata, ka šajā situācijā ir piekrāpti cilvēki, kuri apzinīgi vakcinējās.

"Es aicinu Pavļutu demisionēt un viņa vietā par ministru no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" varētu kļūt Andris Skride, kurš ir ārsts, profesionālis, patīkams komunikācijā, zinošs un ar autoritāti ārstu vidū. Ņemot vērā ārkārtas stāvokli, domāju, ka lēmumi nav jāsasteidz un Pavļuts varētu atkāpties pēc 15. novembra," norāda Mičerevskis.

Saeimas "Saskaņas" deputāti portālu "Delfi" informēja, ka tās frakcija atbalsta Pavļuta demisijas pieprasījumu. Deputāti uzskata, ka par "haosu epidemioloģiskās krīzes vadībā" ir atbildīga visa valdība kopumā, tomēr pirmām kārtām tā jāuzņemas tieši nozares ministram.

"Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pauda, ka Pavļuts neprot komunicēt ar mediķiem, ka viņa darba stils tikai padziļina domstarpības.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā, 29. oktobrī, notika premjera Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktā koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanās par risinājumiem veselības nozarei sarežģītajā situācijā. Sanāksme tika sasaukta, ņemot vērā vairāku mediķu organizāciju pieprasījumu veselības ministram atkāpties no amata.

Pēc sanāksmes Kariņš preses konferencē paziņoja, ka Pavļuts apliecināja gatavību turpināt savu darbu un viņš kā valdības vadītājs ministram šo iespēju dod.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!