Foto: Kadrs no video

Bijušais Saeimas deputāts Reinis Znotiņš izstājies no partijas "Konservatīvie", šādi reaģējot uz interneta vidē nonākušo video, kurā redzams kā eks-politiķis kāpņu telpā iesaistās rupjā konfliktā ar kaimiņiem, izriet no partijas rakstītā tviterī.

Jāpiebilst, ka pirms video nonākšanas internetā, Znotiņš publiski apgalvoja, ka ir cietis uzbrukumā, jo aizrādījis par valodas lietojumu sabiedriskā vietā, kas, viņa ieskatā, bijusi kāpņu telpa.

Video, kas aplūkojams publicista Lato Lapsas "Youtube" kontā ir redzams, ka Znotiņš, izmantojot krievu valodas lamu vārdus, iesaistās agresīvā konfliktā ar kaimiņiem, kuri savstarpēji gan dažbrīd sazinās krieviski, bet pamatā ar politiķi un savstarpēji sazinās latviski.

Jau vēstīts, ka aģentūrai LETA Znotiņš otrdien plašāku komentāru par savu ierakstu nesniedza, vien norādīja, ka minēto risināšot tiesas ceļā. Savukārt trešdienas vakarā pēc video parādīšanās Znotiņš uz aģentūras LETA zvaniem neatbildēja.

Nedaudz vēlāk Znotiņš tviterī ierakstīja, ka vēlas atvainoties tiem, kurus aizskāra viņa uzvedība, "arī tiem, kuri tiek pieminēti, kam ar konfliktu nav saistības". Bijušais deputāts norāda, ka rīkojies pārsteidzīgi, tomēr piebilst, ka "pilna notikumu gaita nav atspoguļota, veidojot vienpusēju un tendenciozu notikušā vēstījumu".

Valsts policija iepriekš, pirms video parādīšanās publiskajā telpā, sociālajos tīklos norādīja, ka notikuma faktiskie apstākļi bijuši ne gluži tādi, kā publiski izskanējis.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, 30. jūlijā ap pulksten 22 tika saņemts izsaukums par kaimiņu savstarpēju konfliktu, kura laikā pārkāptas vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēta sabiedriskā kārtība.

Par faktu policijā sākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!