Foto: F64

Trešdien, pulksten 16, pie pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) administratīvās ēkas, Čaka ielā 42, notiks pikets, kura dalībnieki protestēs pret, viņuprāt, slikto apsaimniekošanu, kuru īsteno RNP, informē Rīgas domes "Vienotības" frakcijā.

Piketu rīko Rīgas domes deputāts Valdis Gavars (V), un tajā piedalīties ir aicināti visi rīdzinieki, kurus neapmierina RNP pakalpojumu kvalitāte un kuri jūtas apkrāpti no RNP puses.

Piketa dalībnieki pieprasīs samazināt apsaimniekošanas maksu vismaz par 20%, nodrošināt ātrāku sūdzību izskatīšanu un apsaimniekotāja reakciju uz tajās minētajiem faktiem, nepieļaut turpmāku RNP apsaimniekošanā esošo ēku sabrukšanu, skaidro frakcijā.

Pikets ir pieteikts Rīgas domē, apliecināja domes pārstāvis Uģis Vidauskis. To pieteicis Gavars, norādot, ka tajā piedalīsies 20 dalībnieki.

Kā ziņots, Valsts kontrole revīzijā RNP atklāja, ka dzīvokļu īpašnieki, maksājot par sava īpašuma pārvaldīšanu, ir seguši gandrīz visus ar māju pārvaldīšanu nesaistītos izdevumus.

Arī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments norādījis uz RNP darbinieku nepietiekamu kompetenci, labas pārvaldības neievērošanu un vairākiem citiem pārkāpumiem.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldei uzdots veikt pārbaudi RNP. Tai jānoslēdzas līdz gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!