Foto: DELFI

Lai izzinātu, kas uzņēmēju dzīvē mainīsies pēc 2013.gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām Rīgā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un biznesa augstskola "Turība" (Turība) aicina uzņēmējus uz priekšvēlēšanu diskusiju ar Rīgas mēra amata kandidātiem - "Rīgas atslēga - kuras partijas rokās II?".

Diskusija notiks no pulksten 11:00 līdz 13:00, un to varēs vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Diskusijā aicināti piedalīties sešu sabiedriskās domas aptaujās mazāk atbalstīto politisko partiju - "Vienoti Latvijai," "Alternative," Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība "Par Neatkarīgu Latviju!" / Latvijas kustība "Solidaritāte", Rīcības partija un partijas "Par dzimto valodu!" Rīgas mēra amata kandidāti. Dalību apstiprinājuši – Mareks Zeltiņš, Aivars Timofejevs, Leons Bojārs, Edgars Kramiņš un Illarions Girss.

LTRK ekspertu panelī, politiķus izprašņājam un viņu sniegtās atbildes vērtējam, redzēsim biedrības viceprezidentu Aigaru Rostovski un LTRK Politikas nodaļas vadītāju Jāni Butkeviču. Diskusiju moderēs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Diskusijas fokusā būs šāds problēmjautājumu loks:

1. Godīgi un vienkārši spēles noteikumi (Korupcijas problemātika, "favorītisms" publiskajos iepirkumos, smagnējība un birokrātija pārvaldes procesos, caurspīdīgums sadarbība ar biznesa organizācijām)

2. Skaidri definēta Rīgas Domes loma komercdarbībā (Rīgas dome ir kapitāldaļu turētājs 32 uzņēmumos t.sk. jomās, kas konkurējošas ar privāto sektoru: būvniecība, nekustamo īpašumu apsaimniekošana, sabiedriskā transporta pakalpojumi, atkritumu apsaimniekošana, lombardu darbība, ūdens ražošana un tirdzniecība. Vai šai kārtībā kas jāmaina – jūsu partijas viedoklis)

3. Efektīvi atbalsta rīki komersantiem (infrastruktūra uzņēmumu izveidei un attīstībai, eksporta veicināšana t.sk. tirdzniecības misijās, citi rīki?)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!