Foto: LETA
Pirmā policijas bataljona biedrība un bataljona veterāni, kā arī valsts amatpersonas otrdien Rīgā vairākos pasākumos atzīmē policijas bataljona zvēresta došanas gadadienu, tostarp noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa, informē pasākuma rīkotāji.

1990.gada 4.maijā Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanu, taču tolaik Latvijas valsts varas institūciju rīcībā nebija reāla, vienota militāra spēka, kas pilnībā atbalstītu un aizstāvētu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas centienus, tāpēc Ministru padome 1990.gada 26.novembrī izlēma par atsevišķa patruļdienesta bataljona izveidi Iekšlietu ministrijas sastāvā un uz tā bāzes 1991.gada augustā tika izveidots Augstākās padomes Apsardzes dienests.

Turpmāko dienesta reorganizāciju gaitā tika izveidots Drošības dienests, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Speciālo uzdevumu vienība, Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienests, NBS Militārā policija. Daļu no sākotnējām policijas bataljona un reorganizāciju gaitā izveidoto vienību funkcijām patlaban pilda Valsts policija un Drošības policija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!