Foto: Publicitātes attēli

Reformu partijas (RP) nākotne, kuras līderis ir bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, ir atkarīga no tās ambīcijām un starta pašvaldības vēlēšanās, kā arī ministru turpmākās darbības, sacīja politologs un Latvijas Universitātes profesors Juris Rozenvalds.

Šajās dienās aprit gads, kopš RP līderis Valdis Zatlers, tolaik vēl Valsts prezidenta amatā, ierosināja 10.Saeimas atlaišanu, ko vēlētāji referendumā atbalstīja. Pēc Saeimas atlaišanas Zatlers nodibināja savu politisko spēku, kas tagad strādā valdošajā koalīcijā.

"Latvijas faktu" aptaujas liecina, ka RP pēdējos mēnešos ir zemi un aprīlī joprojām nepārsniedz piecu procentu barjeru ‒ aprīlī par to balsotu 2,4%, savukārt martā - 3,4%.

"Es pieņemu, ka popularitātes zemāko punktu viņi [Reformu parija] jau ir sasnieguši, un ka tagad viņi var augt. Tas cik viņu reitings sabiedrībā augs, lielā mērā ir atkarīgs no viņu ministru darbības. Es domāju, ka šajā gadījumā jo vairāk parādās, ka Reformu partija nav tikai Zatlers un ka viņš nav tas faktors, kas vairo viņu popularitāti." skaidroja Rozenvalds.

Popularitāti varot vairot RP pārstāvju darbība ministrijās, kas šobrīd esot samērā veiksmīga, tādēļ teikt, ka RP ir "beigta un pagalam" esot stipri pārsteidzīgi.

Politologs uzsvēra, ka partijas aktīvs ir tieši spēcīgie un pamanāmie ministri - izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un mazākā mērā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

"Aizvien vairāk Reformu partiju neidentificē tikai un vienīgi ar Zatleru. Pašā partijā arī uz to norāda un apzinās, noņemot Zatlera vārdu no partijas nosaukuma, bet arī pēc būtības, ja mēs paskatāmies uz šiem pašreiz diezgan spēcīgajiem Reformas partijas ministriem, es nedomāju, ka viņi sevi viennozīmīgi identificē vienīgi ar Valdi Zatleru," sacīja Rozenvalds.

Jau ziņots, ka eksprezidenta partija 21.aprīlī mainīja savu nosaukumu no Zatlera Reformu partijas uz Reformu partiju , tādējādi atsakoties no Zatlera vārda nosaukumā.

Tāpat partija mainīja arī logo - emblēmu, kurā bija sarkans krusts ar bultu uz zila fona un uzraksts "Zatlera Reformu partija" pret logo, kurā uz zila fona attēlots sarkans kubs un baltu augšup vērstu slīpu bultu, kā arī vārdi "Reformu partija". Logo mainīts Latvijas Sarkanā krusta aso iebildumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!