Foto: F64

Nule darbā Rīgas domes Satiksmes departamentā atjaunotais Vitālijs Reinbahs otrdien, 19. martā, jau no pulksten 7 pilda vecākā kontroliera pienākumus, portālam "Delfi" pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Kā Pasažieru pārvadājumu pārvaldes Kontroles dienesta vecākajam kontrolierim Reinbaham ir, piemēram, uz ielas jākontrolē taksometri vai velorikšas, vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

"Protams, es strādāšu šo darbu kā vecākais kontrolieris. Tas mani nebiedē. Labprāt es to darīšu. Es no tā nebaidos. Es mērķtiecīgi cīnījos visu šo dīkstāves laiku, lai strādātu, nevis sēdētu dīkstāvē. Dīkstāve nav mana izvēle. Mana izvēle bija strādāt, bet Nils Ušakovs (S) neļāva," raidījumam teica Reinbahs, kurš amatā pazemināšanu uzskata par mēģinājumu viņu morāli salauzt.

Vēstīts, ka mērs Ušakovs pirmdien, 18. martā, atjaunoja darbā Reinbahu. Taču nevis Satiksmes departamenta direktora amatā, ko Reinbahs pildīja iepriekš, bet gan par Kontroles dienesta vecāko kontrolieri.

Ušakovs skaidroja, ka darba devējam ir tiesības Reinbahu uz diviem mēnešiem norīkot citā amatā departamenta iekšienē. Par departamenta tālāko darba organizāciju plānots lemt tuvākajā laikā.

Reinbahu amatā Satiksmes departamentā nācās atjaunot, jo Augstākā tiesa 12. martā izbeidza tiesvedību saistībā ar Ušakova lēmumu par Reinbaha atlaišanu no Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amata. Tiesa rīcības sēdē atteicās pieņemt Rīgas pašvaldības blakussūdzību tādēļ, ka nav tiesiska pamata minēto sūdzību pieņemt.

Jau vēstīts, ka laikā kopš Reinbaha atstādināšanas no amata 2016. gada augustā līdz 2018. gada decembrim viņam algā ir izmaksāti 46 189 eiro.

Kopš 2017. gada vasaras Reinbahs gājis uz darbu, bet bijis praktiski izolēts no pārējiem departamenta darbiniekiem, jo Ušakova noteiktā dīkstāve nozīmēja liegumu pat piedalīties sapulcēs.

2016. gada augustā Ušakovs Reinbaham izteica neuzticību, bet atlaist viņu nevarēja, jo tam pretī spurojās arodbiedrība. Kopš Reinbaha atstādināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs ir Emīls Jakrins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!