Foto: DELFI
No biznesa viedokļa Latvijā būtu perspektīva nacionālajam televīzijas kanālam krievu valodā, uzskata Reklāmas asociācijas prezidents Ģirts Ozols.

Otrdien Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) rīkoja publisku diskusiju par divu Latvijas lielāko bezmaksas komerciālo televīziju ‒ TV3 un Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) ‒ iespējamo apvienošanos. Darījumu pašlaik vērtē Konkurences padome, un šī iecere vēl nav akceptēta.

"Kanālu skaitam nav nozīmes, bet no biznesa viedokļa perspektīva ir nacionālajam kanālam krievu valodā," diskusijā viedokli pauda reklāmas nozares pārstāvis Ozols.

TV3 un LNT pārstāvji norādīja, ka ieņēmumi no reklāmām gadā kanālam vidēji sasniedz sešus miljonus latu un televīzijas jau vairākus gadus strādā ar zaudējumiem.

Līdz šim nacionālā kanāla statuss ir piešķirts televīzijām, kas lielākoties raida latviešu valodā. Nacionālā kanāla statuss ir Latvijas Televīzijas kanāliem, kā arī LNT un TV3. Šie kanāli ir iekļauti virszemes apraidē un sabiedrībai ar dekoderu uztverami bez maksas.

Pērnā gada vasarā izcēlās skandāls par nacionālā kanāla statusa piešķiršanu telekanālam "Pro100TV", kas līdz šim bija raidījis tikai krievu valodā. Tādēļ pat sašūpojās bijušā NEPLP priekšsēža Ābrama Kleckina krēsls, jo radās jautājums, cik viegli pie šāda statusa ir tikt un cik pamatoti šāds statuss televīzijai ir piešķirts. Taču "Pro100TV" tā arī nesāka raidīt šādā statusā, jo gada laikā nevienojās ar virszemes apraides nodrošinātāju "Lattelecom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!