Foto: LETA

Iekšējs drauds izglītības sistēmai veidojas, kad pedagogs sliktas pašsajūtas dēļ ņem slimības lapu, kā rezultātā skolai trūkst pedagogu, kas vadītu nodarbības, un skolēni ir spiesti pāriet uz attālinātu apmācību ne dēļ epidemioloģiskās situācijas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē pauda Rīgas domes Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis.

Tāpat kā problēmu Balamovskis uzsvēra to, ka gadījumā, ja klasei oficiāli tiek nozīmēta karantīna, tad bērnu vecāki var saņemt apmaksātu slimības lapu, savukārt gadījumā, ja klase attālināti strādā pedagogu trūkuma dēļ, to saņemt nevar.

Dati uz 2. novembri liecina, ka A modeli jeb mācības klātienē realizē 39 skolas, B modeli jeb daļēji klātienes un daļēji attālinātas mācības īsteno 19 skolas, kombinējot A un B modeli strādā 43 skolas, A, B, un C modeli – četras skolas, savukārt A un C modeli īstenojot, strādā trīs skolas.

Savukārt dati uz 3. novembri liecina, ka Covid-19 ir skāris kopumā 77 Rīgas izglītības iestādes, savukārt aktīvs tas aktīvs ir 41 skolā.

Tāpat komitejā izskanēja deputātes Annas Vladovas ("Saskaņa") ierosinājums skolām nodrošināt daudzkārt lietojamās maskas pedagogiem, jo, pamatojoties uz valdības lemto, pedagogiem maskas ir jāvelk arī skolās, ārpusnodarbību laikā.

Balamovskis norādīja, ka skolas šādas maskas var iepirkt no saviem rezerves fondiem un centralizēts iepirkums visām skolām "būtu nepaceļami". Reizē viņš norādīja, ka ir jau skolas, kas ir iegādājušās maskas ar skolas emblēmu tieši no saviem rezerves fondiem.

Jau vēstīts, ka valdība lēmusi līdz 13. novembrim 7.-12. klašu skolēniem mācības organizēt attālināti, kā arī ierobežot interešu izglītības pulciņu norisi, pamatojoties uz valstī esošo epidemioloģisko situāciju.

Tāpat vēstīts, ka otrdien veikti 7328 COVID-19 izmeklējumi, reģistrēti 313 jauni inficēšanās gadījumi, 6 personas mirušas (3 personas vecuma grupā no 60 līdz 80, 3 personas vecuma grupā no 80 līdz 90).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!