Foto: LETA

Rīgas pašvaldība patlaban neplāno atcelt vai samazināt maksu par autostāvvietām galvaspilsētā, kā arī vietvara neizskata jautājumu par atvieglojumu atcelšanu braucieniem sabiedriskajā transportā, portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

Ar portālu "Delfi" sazinājās kāda lasītāja, lai noskaidrotu, vai ārkārtējās situācijas apstākļos galvaspilsētā nav paredzēts atcelt vai samazināt maksu par transportlīdzekļa novietošanu maksas autostāvvietās Rīgā. Proti, patlaban, kad valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, iedzīvotāji vairāk laiku pavada mājās, taču tas daļai cilvēku var radīt papildu izdevumus, jo savs auto maksas stāvvietā ir jānovieto ne tikai vakaros vai nedēļas nogalēs, bet arī darba dienās.

"Rīgas centra pārvēršana par bezmaksas stāvvietu nerisinās problēmu," skaidroja Vidauskis. Viņš norādīja, ka, pašvaldības ieskatā, tādā gadījumā ieguvēji būtu tie, kuri pirmie paspētu aizņemt konkrēto vietu, jo pieprasījums pēc stāvvietām pilsētas centrā daudzkārt pārsniedz piedāvājumu.

Tāpat viņš skaidroja, ka arī jautājums par atvieglojumu atcelšanu braukšanai sabiedriskajā transportā pašvaldībā netiek izskatīts. "Šobrīd tas netiek izskatīts, jo tiem pašiem pensionāriem ir jānokļūst, piemēram, uz poliklīniku. Tas būtu nesaistīti ar Covid-19 un mēs nedrīkstam atļauties ierobežot viņu pārvietošanās brīvību viņiem vitāli svarīgos jautājumos," sacīja Vidauskis, piebilstot, ka sirmgalvju pārvietošanās "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā ir samazinājusies par 90%.

"Vienmēr jāatceras, ka Daugavpils, lai arī liela pilsēta, bet tā ir stipri citādāka savos izmēros kā Rīga. Ja cilvēkam no Bolderājas ir jānokļūst pilsētas centrā, piemēram, kādā ārstniecības iestādē, tad mēs nevar liegt cilvēkiem to darīt," teica pašvaldības pārstāvis.

Viņš arī uzsvēra, ka atlaižu atcelšana vairākiem cilvēkiem ierobežotu eksistenciālos jautājumus.

Daugavpils novada dome 16. martā pieņēma lēmumu atcelt visus pašvaldības atvieglojumus braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā, izņemot atlaides pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem. Šāds lēmums pieņemts, lai ierobežotu pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā ārkārtējās situācijas laikā.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim.

Ārkārtējās situācijas dēļ tiek pārskatīta arī Rīgas pašvaldības iestāžu, uzņēmumu un slimnīcu darbība, ierobežojot iedzīvotāju apkalpošanu klātienē, bet slimnīcās – pacientu apmeklēšanu. Savukārt darbu turpina zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas, bet Rīgas patversmē noteikta karantīna.

Detalizētāk ar izmaiņām pašvaldības institūciju un uzņēmumu darbībā aicinām iepazīties vietvaras mājaslapā un sekot līdzi paziņojumiem sociālajos medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!