Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar plakāta Ukrainas atbalstam sabojāšanu Rīgā pie Kastrānes ielas un Ieriķu ielas krustojuma, vietnē "Twitter" ziņo VP.

Pēc kādas iedzīvotājas "Twitter" publicētās informācijas, uz plakāta uzzīmēts Krievijas militārās agresijas Ukrainā laikā lietotais simbols – burts "Z". Plakāts arī ticis ieplēsts.

Saskaņā ar VP "Twitter" pausto, policijā šis notikums jau ir reģistrēts un sākta resoriskā pārbaude. Tāpat VP atzīmē, ka skaidro notikušo.

Rīgas dome mikroblogošanas vietnē norādījusi, ka attiecīgā informācija jau ir nodota atbildīgajam dienestam un plakāts tiks nomainīts. "Šo plakātu Teikā šodien demontēs, pa šodienu centīsies nodrukāt un rīt izvietot," piebilst domē.

Pēc domes paustā, šis nav pirmais sabojātais plakāts, jo pagājušajā nedēļā Imantā jau viens šāds plakāts tika nomainīts.

Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) portālam "Delfi" skaidro, ka tā saņem informāciju par to, ka uz dažādiem būvju vai vides objektiem ir ticis uzķēpāts "Z" burts. Visās situācijās RPP informē gan Valsts drošības dienestu, gan Valsts policiju.

"Atkarībā no apstākļiem, tiek vai nu uzsākts administratīvā pārkāpuma process, vai nosūtīts Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai. Šis pārkāpums nav novērojams masveidā, taču atsevišķi gadījumi ir konstatēti," norāda RPP.

Kā vēstīts, Saeimas Juridiskajā komisijā otrdien, 15. martā, eksperti atzina, ka par Krievijas militārās agresijas Ukrainā ietvaros lietoto simbolu, tostarp burta "Z" lietojumu publiskās vietās jau tagad var piemērot kriminālatbildību.

Sestdien, 19. martā, Valsts drošības dienestā (VDD) portāls "Delfi" uzzināja, ka kopš Krievijas bruņoto spēku iebrukuma Ukrainā dienests kopumā ir uzsācis septiņus kriminālprocesus saistībā ar Krievijas bruņoto spēku Ukrainā veikto noziegumu slavināšanu un attaisnošanu, naida izraisīšanu pret Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī Krievijas bruņoto spēku īstenotajiem noziegumiem Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!