Foto: LETA

Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma īstenošanai Rīgas dome (RD) lūgs Valsts kasei 41 miljona eiro aizdevumu.

Lēmumprojektu par šīs summas aizņemšanos projekta būvniecībai, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), pirmdien, 20. augustā, atbalstīja RD Pilsētas īpašuma komiteja. Aizņēmumam nebūs procentu, bet tas jāatmaksā 30 gadu laikā.

Galavārds šim lēmumam vēl jādod RD kārtējā sēdē.

Otrās kārtas pirmais posms paredz nojaukt un uzcelt jaunu estrādes ēku. Pagājušajā nedēļā RD pasludināja šī iepirkuma uzvarētāju – PS "LNK, RERE". Šī pilnsabiedrība apņēmās darbus veikt par 40 123 245 eiro, ieskaitot PVN.

Pēc pirmā posma beigām paredzēts uzsākt otro posmu, kad par vēl 20 miljoniem eiro, neskaitot PVN, taps saimnieciskās un biroja ēkas, kā arī labiekārtos teritoriju. Šim projektam aizņēmums vēl nav ņemts.

Rekonstrukcija ir sadalīta divos posmos, lai pēc diviem gadiem vasarā estrādē varētu organizēt Skolēnu dziesmu un deju svētkus.

Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) sēdē klāstīja, ka atteikuma gadījumā RD mēģinās projektu finansēt pati, taču tas ir "absolūti teorētisks scenārijs". Burovs norādīja, ka atbalstu projektam paudusi gan Kultūras ministrija, gan Izglītības un zinātnes ministrija, tāpēc viņu nemāc bažas par aizņēmuma atteikumu.

Paredzams, ka būvnieki Mežaparkā varētu ienākt septembra otrajā nedēļā, kad iecerēts sākt vēsturiskās estrādes ēkas nojaukšanu.

Vēstīts, ka šā gada jūnijā notika Mežaparka Lielās estrādes pirmā atjaunošanas posma atklāšana.

Mežaparka Lielo estrādi atjaunot uzsāka pēc tam, kad 2016. gada 11. martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Pagājušajā gadā 20. aprīlī parakstīja līgumu par estrādes pirmā atjaunošanas posma darbiem, kas paredzēja jauna skatītāju laukuma izbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!