Pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbiem tika atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Rīgas mērs sola, ka remonts galvaspilsētas ielās neiekavēsies.

"Lēmums par viņa tālāko atbrīvošanu no amata tiks pieņemts tuvākajā laikā. Pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts arī par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts Emīls Jakrins," norāda Ušakovs.

"Savukārt ar būvniekiem norit nepārtraukts un gaužām sarežģīts darbs gan, ja runājam par termiņiem, gan par darbu kvalitāti. Jautājumu ir daudz, tostarp arī departamenta darba kvalitātes dēļ, taču tie šobrīd tiek risināti. Nevienā no ielām būtiskas atkāpes no plānotajiem remontdarbu beigu termiņiem nav gaidāmas. Lielākā darbu daļa tiks pabeigta līdz 1. septembrim. To posmu sarakstu, kurus plānots pabeigt līdz septembra vidum, publicēsim rīt – pēc kārtējās sanāksmes ar būvniekiem. Taču absolūtajā vairākumā gadījumu runa būs par ietvēm, nevis braucamo daļu," turpina Rīgas mērs.

Jau ziņots, ka šovasar Rīgā sākti vērienīgi ielu remonti, kuri bieži izpelnījušies iedzīvotāju neizpratni un pat sašutumu sociālajos tīklos.

Jūnija sākumā TV3 raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Reinbahu tur aizdomās par aptuveni 100 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu. Birojs atklājis, ka pirms aptuveni četriem gadiem rīkotais sabiedriskā pakalpojuma konkurss mikroautobusiem bijis koruptīvs.

Toreiz pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" konkursā par mikroautobusu ieviešanu pilsētā izvēlējās ar tās darbinieku Aleksandru Brandavu saistīto uzņēmumu "Rīgas mikroautobusu satiksme". Tolaik bija aizdomas, ka konkurss ir sarīkots savējiem – Brandavs ir partijas "Gods kalpot Rīgai" pārstāvis un viņa firma piedāvāja neticami zemu tarifu par solīto augsto servisu. No solījumiem ne viss piepildīts, bet tarifu jau drīz Rīgas dome pasažieriem paaugstināja trīs reizes.

Savukārt vēl šā gada jūnijā Ušakovs pauda, ka Reinbaha darbu ir apmierināts, bet par kriminālprocesu izteicies ironiski, norādot, ka KNAB saistībā ar kriminālprocesu pie viņa nav vērsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!