Foto: Kadrs no video / LETA / RIA Novosti/Scanpix / Saeimas Kanceleja
Atkal parādās ideja par bezbērnu nodokli, satiksmes ministrs Anrijs Matīss pamatīgi sadusmo Valsts kontroli, bet vēsturiskajai Jaltas konferencei – 70. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu trešdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Parādnieks rosina ieviest bezbērnu nodevu

Foto: Saeimas administrācija
Saeimas
deputāts
Imants Parādnieks
(Nacionālā apvienība) ienākumu nevienlīdzības mazināšanai valstī rosina ieviest diferencētu neapliekamo minimumu un diferencētus iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumus par apgādībā esošu personu, balstoties uz diviem objektīviem rādītājiem - vidējo darba samaksu un minimālo ienākumu līmeni, izskanēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Nodokļu politikas apakškomisijas sēdē.

Lasīt vairāk

'Mazgāšanas līdzekļu' skandāls: Baurovska atsauc iepriekš stāstīto par nanotehnoloģiskās ķīmijas piegādi

Celtniecības uzņēmuma "MJ partneri" bijušā darbinieka radiniece Vita Baurovska vēstulē Rīgas mēram Nilam Ušakovam atsauc iepriekš
TV3
raidījumam "Nekā personīga" sacīto par ūdens piegādi speciālās nanotehnoloģiskās ķīmijas vietā autobusu mazgāšanai.

Lasīt vairāk

Video: 'Rīgas satiksme' tramvajus mazgā ar parastu ūdeni

Portāls "Delfi" devās uz "Rīgas satiksmes" 5. tramvaju depo Brīvības ielā, lai noskaidrotu, kā notiek sabiedriskā transporta mazgāšana.

Lasīt vairāk

Matīsa izteikumi pamatīgi sadusmo Valsts kontroli

Foto: LETA
Satiksmes ministrs
Anrijs Matīss
(V) ar saviem izteikumiem pamatīgi sadusmojis Valsts kontroli, kura nu norāda uz ministra "satraucošo nekompetenci, kas grauj sabiedrības uzticēšanos valsts pārvaldei".

Lasīt vairāk

Sprūdžam par Lemberga goda un cieņas aizskaršanu būs jāmaksā 2000 eiro morālā kompensācija

Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa
trešdien nospriedusi atzīt bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža veltītos izteikumus Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") par godu un cieņu aizskarošiem, informēja tiesas pārstāve Inta Šaboha.

Lasīt vairāk

Latvijas ekipāža izcīna sensacionālu 8.vietu 'vēsturiskajā' Montekarlo rallijā

Foto: Foto no personīgā arhīva
Latvijas ekipāža Agris Staņēvičs/Jānis Kirkovalds ("
Lada
1500S") izcīnījuši augsto 8.vietu Montekarlo rallijā, kas ir vienas no prestižākajām vēsturisko automašīnu sacensībām pasaulē.

Lasīt vairāk

Šveices kompānija iegādājusies 'Olimpia' un citus īpašumus

Foto: LETA
Šveices investīciju kompānija "Partners Group" no Dānijas investīciju kompānijas "Northern Horizon Capital" meitasuzņēmuma "BPT Optima" par 167 miljoniem eiro iegādājusies nekustamo īpašumu portfeli Baltijas valstīs un Polijā, kurā ir arī Rīgas tirdzniecības centrs "Olimpia".

Lasīt vairāk

Vēsturiski attēli - pasaules vareno tikšanās

Foto: Vida Press
Šajā dienā pirms 70 gadiem sākās Jaltas konference, kurā tikās 'lielais trijnieks', lai pieņemtu dažādus būtiskus lēmumus, tai skaitā vienotos par ANO dibināšanas nepieciešamību un pie viena spriestu par Baltijas valstu palikšanu PSRS sastāvā. Tā kā šo tikšanos vislabāk raksturo tieši visu trīs vadoņu - Vinstona Čērčila, Franklina Rūzvelta un Josifa Staļina - kopbildes, Skats.lv izlēma atskatīties pagātnē arī uz citām reizēm, kad aci pret aci ir tikušies cilvēki, kuri diktē pasaules centrālos notikumus.

Lasīt vairāk

Gada laikā no Latvijas kartes pazuduši 118 ciemi

Foto: DELFI Aculiecinieks
Gada laikā Latvijā kļuvis par 118 ciemiem mazāk, trešdien, atsaucoties uz Valsts adrešu reģistra statistiku, raksta "
Latvijas Avīze
".

Lasīt vairāk

Laikraksts: Putins Merkelei Ukrainas krīzes atrisinājumam piedāvājis 'Čečenijas variantu'

Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas prezidents
Vladimirs Putins
Vācijas kanclerei Angelai Merkelei piedāvājis izbeigt karu Ukrainā
pēc "Čečenijas varianta". Putins gribējis, lai Kijeva attiecībās ar Doņeckas un Luhanskas teroristu "republikām" īsteno tādu pat politiku, kādu Maskava īstenojusi Čečenijā - iegūst "republiku" lojalitāti apmaiņā pret naudu un autonomiju, vēsta laikraksts "Financial Times".

Lasīt vairāk

Hārpera Lī izdos 'Kas nogalina lakstīgalu…' turpinājumu

Foto: AP/Scanpix
Romāna "Kas nogalina lakstīgalu..." ("To Kill a Mockingbird") autore - 88 gadus vecā Nelle Hārpera Lī laidīs klajā savas vienīgās grāmatas, par ko saņēmusi arī Pulicera prēmiju, turpinājumu.

Lasīt vairāk

Ķēniņam otrie vārti NHL; Girgensons un 'Sabres' pārtrauc zaudējumu sēriju

Foto: AFP/Scanpix
Latviešu hokejists Ronalds Ķēniņš otrajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pēc kārtas izcēlies ar vārtu guvumu, palīdzot Vankūveras "Canucks" komandai ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēt Vinipegas "Jets". Tikmēr cits Latvijas hokejists Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pārtrauca 14 zaudējumu sēriju, ar rezultātu 3:2 (3:1,0:0,0:1) uzvarot Monreālas "Canadiens" hokejistus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!