Foto: DELFI

Par kara propagandu un agresijas pret Ukrainu atbalstīšanu un saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauti vēl seši Krievijas pilsoņi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Jau ziņots, ka ministrs šonedēļ jau lēma par Latvijā nevēlamām personām atzīt 25 Krievijas pilsoņus. Tie pārstāv Krievijas Federācijas kultūras un izklaides jomu.

Ārlietu ministra lēmums paredz noteikt liegumu šīm personām ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku, paziņojumā norāda Ārlietu ministrija.

Minētās personas pārstāv Krievijas Federācijas izklaides un kultūras jomu un ir paudušas aktīvu politisku atbalstu Krievijas varasiestāžu ilgstoši īstenotajai agresijai pret Ukrainu.

Nevēlamo personu sarakstā iekļauti: Timurs Junusovs, Marija Šukšina, Mihails Bojarskis, Sergejs Bezrukovs, Igors Ugoļņikovs un Jūlija Čičerina.

Iekļautās personas uzskatāmi attaisno un propagandē neizprovocēto un neattaisnojamo Krievijas iebrukumu un karu Ukrainā, norāda ministrijā.

Latvija visstingrākajā veidā nosoda neizprovocēto un neattaisnojamo Krievijas karu Ukrainā, kur jau mēnesi Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības rezultātā ik dienas dzīvību zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un bruņoto spēku karavīri. Atbalsts Kremļa režīma īstenotajām zvērībām nozīmē līdzatbildību par pastrādātajiem noziegumiem, tādēļ šādu personu ieceļošana Latvijā nav pieļaujama.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) 21. martā aicināja "melnajā sarakstā" iekļaut 20 Krievijas kultūras darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!