Foto: Publicitātes attēli

Bez diviem jau publiski izskanējušajiem kandidātiem uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra posteni šodien Reformu partijas (RP) valdes sēdē apspriesta arī Ingas Antānes (RP) kandidatūra, sacīja RP līderis un valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Jauns ministrs tiek meklēts, jo Edmunds Sprūdžs (RP) ir paziņojis posteņa un politikas pamešanu ar šā gada decembri. Antāne ir Sprūdža padomniece un bija RP Rīgas mēra amata kandidāte, tomēr Rīgas pašvaldībā ievēlēta netika.

Līdz šim kā iespējamie ministra amata kandidāti minēti RP valdes loceklis - Liepājas domes vēlēšanās sekmīgi startējušais Jānis Vilnītis - un RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Demiters skaidroja, ka katram kandidātam ir savas stiprās un vājās puses. Vaicāts, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža padomniecei juridiskajos jautājumos Antānei par sliktu nenāks tas, ka viņa nav guvusi vēlētāju uzticību jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās, RP līderis atbildēja, ka to var vērtēt dažādi un partijas valde vērtēs arī šo aspektu.

RP nesasteigs lēmumu par to, kam jākļūst par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, jo esot nepieciešams saprast, kādi vēl kandidāti varētu ieņemt šo posteni, norādīja politiķis.

Šodien RP valdes sēdē par Sprūdža demisijas termiņu netika runāts, taču Demiters neizslēdza iespēju, ka šis jautājums varētu aktualizēties tad, kad RP būs vienojusies par to, kurš būs nākamais ministrs.

Iepriekš bija izskanējis, ka RP valde kādā no sēdēm varētu lemt par to, vai Sprūdžam vajadzētu no amata atkāpties agrāk par 1.decembri, kā nolēmis pats ministrs.

Kā ziņots, Dombrovskis 5.septembrī pieņēma Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz šī gada 1.decembrim, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke. RP Saeimas frakcija lēmusi respektēt Sprūdža lēmumu atkāpties no amata 1.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!