Foto: LETA

73 deputātiem balsojot par, Saeima ceturtdien atļāva uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš informēja, ka nosūtījis Ģenerālprokuratūrai krimināllietas materiālus, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas apgabaltiesas tiesnesi par kukuļņemšanu un kukuļa piesavināšanos, bet pret kādu uzņēmēju par kukuļdošanu.

Iepriekš jau vairākkārt ziņots, ka ierosināts kriminālprocess par Rīgas apgabaltiesas tiesneses Ivetas Bērziņas iespējamiem likumpārkāpumiem. TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Bērziņa likumsargu uzmanības lokā nonākusi saistībā ar aizdomām par kukuļa pieņemšanu no afgāņu izcelsmes uzņēmēja Gulama Mohameda Gulami.

Kā portālu "Delfi" informēja KNAB preses pārstāve Laura Dūša, KNAB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka uzņēmējs, kura uzņēmumi bija iesaistīti dažādās tiesvedībās, lai panāktu viņam labvēlīgu tiesas lēmumu pieņemšanu, vairakkārt nodevis kukuļus Rīgas apgabaltiesas tiesnesei.

Kriminālprocesā konstatēts, ka valsts amatpersona izdarījusi vairākkārtēju kukuļu pieņemšanu kukuļdevēja interesēs, kā arī piesavinājusies kukuli - kopumā pieņemot vairāk nekā 45 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!