Foto: stock.xchng
Lai arī kopš plašu rezonansi ieguvušā Ministru kabineta "pirts skandāla" laikiem pagājuši jau 15 gadi, pats komplekss arvien ir iekonservēts, noskaidroja portāls "Delfi".

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota apliecināja, ka pašlaik Ministru kabinetā pirts nav. "Tā ir nefunkcionējoša, nepubliska telpa," viņa teica.

Jānorāda, ka 2011.gadā Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane minēja, ka jautājums par savulaik Ministru kabineta ēkā iebūvēto atpūtas kompleksu ir jārisina, iespējams, to pat nojaucot.

2000.gadā toreizējais Ministru prezidents Andris Šķēle ierosināja disciplinārlietu pret Valsts kancelejas vadītāju Alvi Vītolu saistībā ar līdzekļu izšķērdēšanu atpūtas kompleksa iekārtošanai valdības ēkā. 

Pirts izbūvei tika tērēti gandrīz 50 tūkstoši latu jeb 71,1 tūkstotis eiro. Kompleksā ietilpa tvaika kabīne, somu pirts, kā arī burbuļvanna.

Vēlāk par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu tika apsūdzēts bijušais Valsts kancelejas direktora vietnieks saimnieciskajās lietās Tālivaldis Zamozdiks. Rīgas Centra rajona tiesa viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, liecina LETA arhīva informācija.

"Pirts lietas" dēļ amatu zaudēja gan Zamozdiks, gan Vītols, kurš pēc tam to apstrīdēja tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!