Foto: LETA

Valsts mežu apsaimniekotāja VAS "Latvijas valsts meži" ir jauna padome, kurā turpmāk darbosies arī pašreizējais VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Viņš šo faktu apstiprina portālam "Delfi", norādot, ka šo darbu veiks uz pilnvarojuma līguma pamata. Jāpiebilst, ka izmaiņas VAS "Latvijas valsts meži" valdē un padomē pagaidām nav redzamas "Lursoft" datu bāzē, taču ir atrodamas šī uzņēmuma mājaslapā.

Atbildot uz jautājumu – vai spēs savienot ikdienas darbu veselības iestādē pašreizējā sarežģītajā situācija un citas jomas uzņēmumā, Muciņš komentē, ka pamatā ir prasmīgas laika plānošana un vadības jautājums, un viņš spēšot savienot divus atbildīgus amatus. Darbs padomē vairāk ir saistīts ar uzraudzību un viņa ikdienas klātbūtne mežu apsaimniekošanas uzņēmumā nav nepieciešama, nenoliedzami lielāko daļu darba dzīves aizņems slimnīca.

Jaunajā "Latvijas valsts meži" bez viņa padomē būs Kaspars Ozoliņš, Aivars Tauriņš un Edmunds Beļskis, savukārt valdē darbosies Arnis Melnis, Gints Bumbieris, Edvīns Zakovics, Jānis Lapiņš. Valdes priekšsēdētājs - Roberts Strīpnieks. Šāda informācija ir rodama valsts AS "Latvijas valsts meži" mājaslapā.

"Lursoft" kā aktuālie padomes locekļi figurē Mārtiņš Gaigals, Jurģis Jansons, Arnis Muižnieks, Irina Pilvere un Elmārs Švēde. Savukārt kā aktuālie valdes locekļi ir norādīti Gints Bumbieris, Jānis Lapiņš, Arnis Melnis, Roberts Strīpnieks (valdes priekšsēdētājs).

"Latvijas valsts meži" ir valsts kapitālsabiedrība, lielākais nozares uzņēmums Latvijā. 2020. gadā tas darbojies ar 349,69 milj. eiro lielu apgrozījumu un 62,285 milj. eiro lielu peļņu.

Savukārt valsts amatpersonas deklarācija par 2020. gadu liecina, ka pērn Rinalda Muciņa alga "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcā" bijusi 86 tūkst. eiro, Rīgas Stradiņa universitātē - 340.30 eiro, kā arī procentos viņš ir guvis 23.95 eiro AS "Citadele banka".

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents, vadītājs Latvijā Andris Grafs "Delfi" skaidro, ka visi, kas kvalificējas noteiktām prasībām, var kandidēt uz šādiem un līdzīgiem amatiem. Taču konkrētajā gadījumā rodas jautājums – vai, darbojoties būtībā krīzes apstākļos, kādi šobrīd ir veselības nozarē/slimnīcā, pielāgojoties pašreizējām epidemioloģiskajām prasībām, "Latvijas valsts meži" jaunais padomes loceklis spēs veltīt pienācīgi daudz laika šī uzņēmuma attīstības jautājumiem, valdes darba uzraudzībai u.tml., un pretēji – vai jaunie pienākumi ļaus pilnvērtīgi pildīt ikdienas darbus slimnīcā? Parasti līdzīgos gadījumos ir jāsaņem akcionāra piekrišana, konkrēti šajā – no Veselības ministrijas, kura attiecīgi to var dot vai nedot. "Vai šobrīd slimnīcas vadītājam tiešām ir īstais brīdis ieņemt padomes locekļa amatu citā īpaši lielā valstij piederošā uzņēmumā? Manuprāt, nē," rezumē Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!