Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien, 9. augustā, uz Latvijas-Baltkrievijas aizturēti 86 robežpārkāpēji, portāls "Delfi" uzzināja Iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) birojā.

Reaģējot uz esošo situāciju uz robežas, Golubeva trešdien, 11. augustā, ieradīsies Valsts robežsardzes Silenes robežapsardzības nodaļā.

Sestdien uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tika aizturēti 38 pārkāpēji, bet svētdien — 35.

Šajā vīzītē ministri pavadīs arī Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts, vizītei pievienosies deputāti no Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas, kuriem būs iespēja iepazīties ar ministres izstrādāto 10 soļu rīcības plānu robežas stiprināšanai, kā arī reālo situāciju uz Latvijas austrumu robežas.

Paredzētas arī tikšanās ar pašvaldību pārstāvjiem, lai koordinētu rīcību, atbildot uz nelegālās migrācijas izaicinājumiem.

Ministrijā norādīja, ka pašlaik Valsts robežsardze darbojas paaugstinātā gatavībā reaģēt un novērst nelegālu Latvijas robežas šķērsošanu.

Vizītes laikā ieplānota arī ministres vizīte Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils" un Valsts Robežsardzes štābā "Daugavpils".

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 11. augustā, izbraukuma sēdē iepazīsies ar Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas joslas infrastruktūras izbūves stadiju, liecina Saeimas mājaslapā publicētā informācija. Sanāksme gan būs slēgta.

Iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un Golubeva paziņoja, ka Latvija plāno pasteidzināt Latvijas-Baltkrievijas robežas infrastruktūras izbūvi un piesaistīt papildu armijas spēkus tās drošībai.

Ja Valsts robežsardze nolemtu nākt ar rosinājumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, tad arī Golubeva ar šādu rosinājumu būtu gatava vērsties valdībā.

Jau vēstīts, ka Golubeva ar 10 soļu rīcības plānu pagājušajā nedēļā iepazīstināja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!