Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") nemainīs lēmumu par komisijas izveidi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka darba novērtēšanai, informē premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Jau ziņots, ka KNAB kompetentām institūcijām lūgts sniegt atzinumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas tiesiskumu, jo normatīvajos aktos nav paredzēta KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšana.

"Saskaņā ar KNAB rīcībā šobrīd esošo informāciju, KNAB priekšnieka darba izpildi plānots veikt saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti saskaņā ar Darba likuma 62.panta sesto daļu un Valsts civildienesta likuma 25.panta otro un trešo daļu, lai gan minētās tiesību normas paredz intelektuālā darba novērtēšanas, kā arī fiziskā darba novērtēšanas un amatu kvalifikācijas kategoriju noteikšanas pamatmetodiku un to, ka iestādes vadītāja darbību un tās rezultātu ne retāk kā reizi divos gados novērtē Ministru kabineta noteiktā kārtībā izveidota komisija," iepriekš norādīja KNAB.

KNAB arī vērš uzmanību uz to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums, kas ir speciālais likums attiecībā pret Darba likumu, vispār neparedz KNAB priekšnieka darba novērtēšanu.

Kā vēstīts, Straujuma veidos komisiju Streļčenoka darbības novērtēšanai. Sākotnēji vērtēšanas procesā tiks ņemts sabiedrisko organizāciju vērtējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!