Foto: LETA

Atsevišķas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonas pilda politiskos pasūtījumus, joprojām ir pārliecināts bijušais biroja šefs Normunds Vilnītis. Viņš uzskata, ka ilggadējā biroja augsta līmeņa darbiniece Juta Strīķe neatbilst saviem pienākumiem, tomēr zaudēt krēslu var nākties tieši esošajam vadītājam Jaroslavam Streļčenokam.

LNT raidījumā "900 sekundes" Vilnītis norādīja, ka ir politiķi un partijas, pret kurām birojs vēršas asi, krata kabinetus, bet ir tādi politiķi, kuru pārkāpumus vispār nevērtē. Viņš ir pārliecināts, ka šo "politisko pasūtījumu" pilda arī Strīķe. Bet kā politiķus, kuru iespējamos pārkāpumus nevērtē, viņš minēja "Vienotības" pārstāvjus Arti Kamparu un Dzintaru Zaķi.

Vilnītis arī ironizē, ka ir jau izstrādāts "scenārijs" biroja vadības maiņai. Savulaik viņam piedēvēto saukli "oligarhu ieliktenis" tagad ir nomainījis "tirāns". Drīz arī sabiedriskās organizācijas uz šo saukli "pārkrāsošot iepriekšējos plakātus" un vērsīšoties pie politiķiem.

Spēku samēri un politiskā aizmugure neesot ne tuvu līdzīgi, tāpēc esošajam biroja vadītājam Streļčenokam klāšoties grūti, izveidotā vērtēšanas komisija sniegs sliktu novērtējumu un "viņam pārbrauks pāri ar ceļarulli". Pēc visa viņam amatu var nākties arī zaudēt, pieļāva Vilnītis.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) savu verdiktu par Korupcijasnovēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku aicinājumu atcelt no amata biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku paudīs pēc tam, kad būs pabeigta KNAB priekšnieka profesionālās atbilstības novērtēšana.

Piecu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nodaļu vadītāji nosūtījuši vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kurā aicina nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbrīvošanai no amata.Savukārt Streļčenoks to nodēvējis par nomelnošanas kampaņu, kurā nu tiek izmantoti nepatiesi fakti un apgalvojumi.

KNAB nodaļu vadītāji uzskata, ka Streļčenoks nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

Vēstuli premjeram, bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova (V) vadītajai Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijai un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram parakstījuši Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Iekšējās drošības nodaļas vadītāja Sanita Zandersone-Reisa.

Pēdējā laikā konflikts starp Streļčenoku un KNAB darbiniekiem uzņēmis jaunus apgriezienus. Streļčenoks ierosinājis divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Jutu Strīķi, bet 19.septembrī piemēroja disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Pats Streļčenoks vairākkārt publiski plašsaziņas līdzekļiem norādījis, ka biroja iekšienē notiekošais ir uzskatāms par "it kā nesaskaņām" vai "mākslīgi veidotu konfliktu" un viņa mērķis nav atlaist darbiniekus.

Kārtējā biroja darbinieku vēstule ir "Jutas Strīķes agonija", jo tuvojas viņas novērtēšana un ierosināto disciplinārlietu termiņš, pieļāva Streļčenoks, dodot mājienus, ka Strīķei amatu var nākties zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!