Foto: DELFI

Gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās "Attīstībai/Par!" un PROGRESĪVIE sarakstā startēs trīs "Rīgas līgas" un apkaimju biedrību vadītāji – Selīna Vancāne, Alija Turlaja un Kaspars Gailītis. Šo speciālistu kandidatūras atbalsta to pārstāvētās organizācijas – Teikas apkaimes biedrība un Mežaparka attīstības biedrība, portālu "Delfi" informēja PROGRESĪVIE.

"Par vienu no saviem galvenajiem mērķiem "Rīgas līga" uzskatīja politisko spēku sadarbības veicināšanu rīdzinieku labā. "Attīstībai/Par!" un PROGRESĪVIE ir izdevies apvienoties sarakstā Rīgas domes vēlēšanās, kur kopīgais starts balstīts uz mūsdienīgām, zaļām un eiropeiskām vērtībām. Partijas ir spējušas apvienot spēkus kopējam startam, turklāt saraksta veidošanai pieiet ļoti demokrātiski un izsvērti, respektējot viedokļu dažādību un kopīgās vērtības. Tādēļ esam lēmuši par pievienošanos "Attīstībai/Par!/PROGRESĪVIE" sarakstam, kura veidotāji par Rīgas mēra amata kandidātu izvirzījuši Mārtiņu Staķi," lēmumu pievienoties komentē Teikas apkaimes biedrības vadītāja Selīna Vancāne, kura pēdējā laikā plašāku atpazīstamību guvusi Marsa parka idejas aizstāvēšanas dēļ.

"Spēcīgas apkaimju biedrības ir svarīga demokrātijas sastāvdaļa katrā Eiropas pilsētā, tagad tās būs pārstāvētās Rīgas domē jaunā un daudz kvalitatīvākā līmenī. Man ir patiess prieks redzēt komandā apkaimju līderes un līderus!" komentē Mārtiņš Kossovičs, PROGRESĪVIE Rīgas nodaļas vadītājs. "Attīstībai/Par!" un PROGRESĪVIE redz šo apkaimju aktīvistu pievienošanos kā jaunu, svarīgu posmu Rīgas pilsētas izaugsmē un tās pilsoniskās sabiedrības veidošanā.

Selīna Vancāne ir Teikas apkaimes biedrības dibinātāja – valdes priekšsēdētāja, kura aizsākusi cīņu par Teikas "Marss" parku, pirmā ziņojusi Eiropas Savienības institūcijām par iespējamām pretrunām ar sabiedrības interesēm "kapu tramvaja" projektā. Vancāne ir klimata un enerģētikas eksperte biedrībā "Zaļā brīvība", kā arī pārstāv Latvijas organizācijas starptautiskos sadarbības tīklos. Gan praksē, gan akadēmiskā un profesionālā vidē iestājas par sabiedrības līdzdalību lēmumpieņemšanā, tostarp Eiropas budžeta plānošanā.

Alija Turlaja ir uzņēmēja nekustamo īpašumu apsaimniekošanas jomā un Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāja. Alija ir ieguvusi maģistra grādu kultūras un mākslas menedžmentā Lielbritānijā un kopš tā laika ir aktīvi pievērsusies pilsētvides reģenerācijas tēmai, veidojot pasākumus gan Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros (2014), gan īstenojot publiskās ārtelpas projektu – Alekša skvēru Sarkandaugavā. Alija ir viena no Rīgas Apkaimju alianses idejas nesējām un dibinātājām, kur strādājusi pie līdzdalīgās budžetēšanas ieviešanas Rīgas pašvaldībā.

Kaspars Gailītis ir juridisko tekstu tulkotājs un projektu analītiķis, kurš ilggadēji vada Mežaparka Attīstības biedrību. Nākot no Mežaparka, Kaspars vēlas risināt šīs apkaimes samilzušo problēmu – pārlieku augsto nekustamā īpašuma nodokli. Tāpat viņš vēlas panākt, lai apkaimēs tiktu risinātas aktuālās infrastruktūras un pārcenoto projektu problēmas.

"Delfi" jau ziņoja, ka Centrālā vēlēšanu komisija izsludinājusi ārkārtas pašvaldības vēlēšanas Rīgā, un tās notiks šā gada 25. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!