Foto: LETA
Tieslietu ministre Baiba Broka (NA) pēc Ministru kabineta sēdes otrdien dosies uz Brasas cietumu, kur ieslodzītie pirmdien pieteica bada streiku, portālu "Delfi" informēja ministres pārstāve Līva Rancāne.

Publiskajā telpā pirmdien izskanējis, daļa Brasas cietuma ieslodzīto pirmdien atteikušies no cietumā gatavotā ēdiena un pārtikuši no veikalā nopirktajiem produktiem.

"Ieslodzījumu vietu pārvalde mums ziņo, ieslodzītie formāli ir pieteikuši bada streiku bez konkrētām prasībām, vienīgi ir izteikuši prasību satikties ar uzraugošo prokuroru," norāda Broka. Viņa sacīja, ka šobrīd tiek organizēta prokurores ierašanās cietumā, lai varētu uzklausīt notiesāto prasības.

"Pati personīgi vēlos noskaidrot situāciju, tāpēc esmu veikusi izmaiņas savā dienas kārtībā, lai apmeklētu Brasas cietumu. Pavisam noteikti informēsim sabiedrību par turpmāko notikumu attīstību saistībā ar šo gadījumu, tiklīdz kā būs zināms kas vairāk," norāda tieslietu ministre.

Pirmdien Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) izplatīja paziņojumu medijos, ka cietumā aizdomīgos apstākļos miris viens no ieslodzītajiem. Pēc šī paziņojuma arī nāca klajā jauns paziņojums - jau par badastreiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!