Foto: LETA

Es sagaidu, ka visa Eiropa vienoti un bez vilcināšanās nostāsies kopā Ukrainas atbalstam, paziņojumā presei pauž partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs.

"Mana pirmā reakcija, kā jau visiem Eiropas pilsoņiem, šodien ir dusmas un izmisums. Mūsdienu Krievijas vara ir apzināti izvēlējusies sākt karu Eiropā. Ar ieročiem vērsties pret saviem brāļiem un māsām Ukrainā. Veselais saprāts nav uzvarējis," pauž politiķis.

Viņš cer, ka Ukrainas tautai pietiks spēka aizstāvēt savu zemi un savus cilvēkus.

"Es sagaidu, ka visa Eiropa vienoti un bez vilcināšanās nostāsies kopā Ukrainas atbalstam. Es ceru, ka Krievijas tauta sapratīs, kāda ir tās atbildība. Es ceru, ka tieši Krievijas tauta apturēs šo neprātu, apturēs kara kurinātājus Maskavā," norāda Urbanovičs.

Viņš arī uzsver, ka atbalstīs Eiropas Savienības centienus atjaunot starptautisko tiesību un normu ievērošanu kontinentā.

"Mēs strādāsim kopā ar Latvijas valdību, lai atbalstītu Ukrainas valstiskumu un mazinātu civiliedzīvotāju ciešanas," pauž politiķis.

"Uzņemšos atbildību apgalvot, ka mani partijas biedri ir solidāri ar manu viedokli," norāda Urbanovičs.

Jau ziņots, ka Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!