Foto: DELFI

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) bijusī sieva Jeļena Ušakova tīmekļa vietnē "Facebook" lapas "1.februāris - Zaķu diena - visiem!" administratoriem piedāvājusi 18.februārī plkst.18 tikties ar galvaspilsētas mēru viņa kabinetā, lai atbildētu uz iniciatīvas autoru jautājumiem un pretenzijām par biļešu cenu paaugstināšanu sabiedriskajā transportā, pastāstīja lapas administratori.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Laila Ivāna apliecināja, ka tikšanās notiks.

Savukārt lapas administratori norāda, ka iniciatīvas sekotāji ir pret šādiem "slepeniem aicinājumiem uz pārrunām", jo ar biļešu cenām neapmierinātie ir vismaz 5800 lapas sekotāju, un svarīgi, lai mērs vēršas pie visiem. Viņi arī nevēloties, lai pēc tam sabiedrībā notiek spekulācijas par "slepenu tikšanos vai vienošanos".

"Mums nav, ko slēpt. Ja Ušakova kungs grib kaut ko teikt, lai to dara publiski lapā - visiem 5800 dalībniekiem redzot, lai visi varētu uzdot jautājumus internetā. Mēs esam par rezultātu," uzsver sabiedriskās iniciatīvas autori.

Tāpat viņi norāda, ka 20.februārī plānotais pikets pie Rīgas domes nekādā veidā nav politisks pasākums pret Rīgas domes vadību, bet gan sabiedriskā viedokļa paušana par neapmierinātību ar biļešu cenām un pieprasījums pēc pamatojuma šādam lēmumam.

Ušakovas vēstules ekrānšāviņš ir publiskots minētajā "Facebook" lapā. Vēstulē Ušakova norāda, ka "atsevišķi lapas dalībnieki jau apstiprināja ierašanos" un jautā, vai arī citi plāno ierasties uz pārrunām.

Kā ziņots, piektdien, 20.februārī, no plkst.18.20 līdz plkst.20 Rīgas Rātslaukumā notiks sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" pārstāvju organizēts pikets pret Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu, informēja organizatori. Rīgas domē apstiprināja, ka pieteikums šādam pasākumam ir saņemts.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!